Onderzoek naar Jost Group gaat door, bedrijf boos op justitie

Nieuws
19-02-2019 | Door Iep van der Meer

Het Belgische Federaal Parket is weer, of nog steeds bezig met een groot onderzoek naar sociale dumping bij Jost Group. Negentien trucks liggen inmiddels aan de ketting maar het Federaal Parket wil nu nog eens 300 vrachtwagens in beslag nemen. Het transportbedrijf vecht deze verdere in beslag name aan om een verdere verlamming van de activiteiten te voorkomen.

Eerder zat het Federaal Parket ook al achter Jost Group aan en daarbij werd de grote baas, Roland Jost zelfs gevangen genomen. Ondanks alle ontkenningen van het bedrijf wordt het onderzoek voortgezet. De onderzoeksrechter heeft nu zelfs de inbeslagname bevolen van 300 trucks van Jost Group die ingeschreven zijn in Roemenië en Slovakije. De 19 trucks die al aan de ketting liggen worden volgens HLN verbeurd verklaard. Jost hoopt met de stap naar de rechter verder ingrijpen te voorkomen. Ronald Jost werd in 2017 al twee keer opgepakt en gevangen gezet vanwege dezelfde verdenkingen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-05-2017
Roland_Jost_balkje.jpg

Roland Jost in de gevangenis

Na de grootscheepse acties van de Belgische justitie is directeur- en topman van de Jost Group Roland Jost gevangen genomen.
Nieuws
06-04-2019
Jost_Group_1.jpg

Jost Group betaalt borgsom van 7 miljoen

Jost Group heeft de Belgische Justitie een borgsom van zeven miljoen euro betaald. Daardoor kunnen de aan de ketting…
Nieuws
27-02-2019
Jost_gr.jpg

Jost Group: 60 miljoen fraude

Volgens de federale officier van justitie omvat de sociale fraude die de Jost Group gepleegd heeft naar schatting 60 miljoen…