Op stap met Menno in de VW T6

Geplaatst door

Tijdens de presentatie van de Volkswagen T6 in Zweden reed ik met collega Menno Muller. VW was zo handig om de presentatie zo'n beetje bij Scania voor de deur te houden in Södertalje. Handig ja, want bij Scania waren ze niet zo heel enthousiast over al die bedrijfswagen journalisten om de deur. Bij het Zweedse truckmerk van Volkswagen leggen ze namelijk zo'n beetje de laatste hand aan een nieuwe generatie en het ritselt er dan ook van de prototypes.

 

Samen met Menno misbruikten we het nieuwe T6 transportertje dan ook om te jagen op groter wild, namelijk Scania prototypes. Dat lukt trouwens ook wonderbaarlijk, maar dat is geen wonder. Het is een beetje als vissen bij een viskwekerij, altijd prijs daar rondom de fabriek.

 

En dan dat busje, en dan vooral de Multivan. Wat een luxe en wat een rijgenot is dat. Een beetje jammer dat je in ons fiscaal belemmerde Nederland zo ongeveer een halve miljonair moet zijn om de geel kenteken versie te mogen en kunnen rijden, maar wat een luxe. Het viel dan ook niet mee om na al dat gejaag op Scania's de ogen open te houden. Voor Menno een schot voor open doel. Die laat graag even zien hoe hard de collega's werken. Check zijn www.terrein.nu voor zijn verhaal en de foto's waar ik op doel..