Opbouw TKD 2016 op koers

Nieuws
24-05-2016 | Door Iep van der Meer

In Almere wordt momenteel hard gewerkt aan de opbouw van de TKD 2016. Dit evenement voor de bouw- en grondverzet wereld opent a.s. donderdag de deuren maar voor het zover is moet er nog heel wat werk verzet worden. BIGtruck nam al vast een kijkje want daar komt heel wat zwaar transport aan te pas.

De Technische Kontakt Dagen zoals het voluit heet, word om de twee jaar georganiseerd. Dit jaar vindt deze leuke beurs voor de tweede keer plaats in Almere op de Nobelhorst. Dat is zeg maar in de oksel van de A27 en de A6. ">Check de TKD website voor route informatie en alle andere info.

Vandaag namen we even een kijkje want het is altijd mooi om te zien hoe de dieplader-chauffeurs hun kostbare en zware ladingen af komen leveren. Het zorgt in ieder geval voor mooie plaatjes. Gisteren was het allemaal nog drijfnat maar het terrein zelf is afgezien van de stelcon platen nu al lekker stoffig. Je ziet dan ook meteen welke trucks er gisteren al stonden want die zijn inmiddels bedekt met een mooi laagje zand. 

Grote trekpleister bij Volvo is zonder meer de indrukwekkende zes-assige BAS mining truck. De FH16 750 heeft een laadvermogen van maar liefst 75 ton en naast dat monster zien alle standaard Volvo's er ineens uit als schaalmodellen.. Verder zagen we nu al heel veel leuke nieuwtjes maar daarover later meer. Als je alvast de voorbeschouwingen wilt lezen ">dan kun je hier de officiële catalogus lezen die we maakten voor de Materieelkrant van Cobouw.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-01-2016
Lang6-1400.jpg

De langste vleugel op transport

Op een parkeerplaats aan de A7 bij Hoorn stond vandaag dit transport te wachten. Met een lengte van 75 meter is het de…
Nieuws
10-07-2019
Ale_noorwegen3.jpg

Exceptioneel transport in Noorwegen gruwelijk in de fout

Pal voor kerst publiceerden we in BIGtruck een reportage over exceptioneel vervoer over Noorse…
Nieuws
02-04-2019
Bolk2LR.jpg

Eerste van negen nieuwe Actros trucks voor Bolk

Bolk Transport uit Almelo heeft de eerste Actros 3358 6x4 LS-trekkers in gebruik genomen, uit een totale…