Opnieuw miljoenenverlies voor Waberer

Nieuws
08-11-2019 | Door Tim de Jong

Ook in het derde kwartaal van dit jaar is de Hongaarse transportreus weer flink gekrompen. Vergeleken met dezelfde periode vorig jaar heeft Waberer’s 465 trucks minder en moesten 569 chauffeurs een andere baan gaan zoeken. Het totale personeelsbestand liep met 8,2 procent terug, van 8185 man naar 7516 personeelsleden.

Het bedrijf verloor 5,6 miljoen euro, veel meer dan vorig jaar. Waberer’s zag de omzet met 7,1% teruglopen en dat zijn toch forse stappen elke keer. Toch is het bedrijf optimistisch. In een verklaring wordt gezegd dat Waberer’s bezig is met een ‘transformatieproces’ die ‘een positief effect heeft op de financiën’, zoals ze dat noemen. Maar omdat het derde kwartaal toch een verlies opleverde, zegt Waberer’s tegen zichzelf dat het nog beter zijn best moet doen.

Nexways

Nexways is de naam van het bedrijfsonderdeel waar de trucks en de chauffeurs nu onder vallen, formeel een apart bedrijf. Dit bedrijf heeft vooral tot taak de chauffeurs zuiniger te laten rijden en te zorgen voor duidelijke arbeidsvoorwaarden voor de chauffeurs.

Link

In Polen is Waberer’s eigenaar van logistiek dienstverlener Link. Hierover publiceert Waberer’s geen cijfers, maar wat opvalt is dat Link zich ‘op een degelijk pad’ bevindt ‘om te voldoen aan onze verwachtingen’. Een understatement, lijkt het. In de kwartaalverklaring onthoudt Waberer’s zich van een voorspelling over de toekomst.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-04-2021
wszlrenault.jpg

Waberer's bestelt 250 Volvo's en 190 Renault's

Het door verliezen geplaagde, grootste transportbedrijf van Hongarije, Waberer’s, was de afgelopen twee…
Nieuws
05-08-2020
Waberers-1024x705.jpg

Grootaandeelhouder Waberers wil aandelen verkopen

Nu het Mobiliteitspakket een feit is, blijkt dat de grootste aandeelhouder van de in moeilijkheden verkerende…
Nieuws
06-03-2016
Wabererbenz.jpg

Waberer woekert voort

Het Hongaarse megabedrijf Waberer woekert vrolijk voort. Zo is er nu een nieuwe vestiging in Hurth, vlakbij Keulen.