Opvallende Actros veewagencombi voor Hekers en Koppen

Geplaatst door

Het Limburgse bedrijf Hekers en Koppen heeft een nieuwe aanhangwagencombi in gebruik genomen voor veevervoer, gebaseerd op een Mercedes Actros chassis. De opbouw is van Berdex.

Het gaat om een Mercedes-Benz Actros 2751 L ENA 6x2 chassis, rondom luchtgeveerd met een stuurbare en hefbare sleepas. Rondom zijn lichtmetalen wielen gemonteerd, met 385/55 banden voor en op de sleepas en 315/70 dubbele montage op de trekas. De aandrijflijn is voorzien van een waterretarder en er is een zware motorrem gemonteerd om de 510 pk motorvermogen in toom te houden.  

Wanneer de chauffeur aan boord gaat van de BigSpace cabine, treft hij leren bekleding, een elektrische zonnerollo, een interactief multimedia dashboard met trucknavigatie, standverwarming en een koelkast. Vanzelfsprekend is ook deze Mercedes voorzien van de nodige veiligheidssystemen. Denk dan aan adaptieve cruise control met stop & go functie. Predictive cruise control die ook binnen de bebouwde kom werkt. Stabilisatieregeling van het chassis met automatische demping. Verkeersbordherkenning en dode hoek assistent, Active Brake Assist 5.

Doorlaadmogelijkheid

De opbouwen van motorwagen en aanhangwagen worden gekenmerkt door hydraulisch beweegbare vloeren, ventilatie overdwars van de opbouw, een geïsoleerd hefdak met zonnepanelen om de accu’s van de motorwagen bij te laden. De chauffeur kan met twee dan wel drie vloeren werken. Het gaat in alle gevallen om varkenstransport. Om het laden en lossen te bespoedigen, is er een doorlaadkopschot gemonteerd op de aanhanger.

Het geheel is verder voorzien van een GPS-installatie. Het spuitwerk is verzorgd door Truck Color Design uit Kelpen en de combinatie is geleverd door Mercedes-dealer Smeets Autogroep. Hekers en Koppen heeft vijf trekkende eenheden, waarvan drie stuks Mercedes. Het werkgebied omvat Nederland, Duitsland en incidenteel België.