Opvallende DAF voor Oenema Transport

Geplaatst door

Ate-Jacob Oenema van Oenema Transport uit Heerenveen nam dit weekend zijn nieuwe trots in gebruik, een opvallend roze DAF XF530 Super Space Cab. De trekker is goed doordacht opgebouwd voor het werk in het vervoer van losgestorte goederen met een Bulthuis moving floor trailer.

Zo is de trekker met een wielbasis van vier meter net wat langer dan normaal. Daardoor ontstaat er meer ruimte aan het chassis voor brandstof naast de TK-unit die de hydrauliek levert voor de oplegger. Verder zorgt de grotere wielbasis in combinatie met de luchtgeveerde 8,5 tons vooras er voor dat aslasten binnen de wettelijke kaders blijven met de 4x2 trekker. De opbouw van de trekker voor wat betreft de zijskirts, de chassis afdekking en de speciale achterbumper werd uitgevoerd door Yntema Carrosseriebouw in Heerenveen. Truck Service Friesland mocht de fraaie DAF verder opbouwen en afleveren.

Oenema Transport is opgericht in 2009 en vervoert staal, los gestort, sanitair, ongeregeld vervoer, algemeen distributievervoer en zeecontainers. Overgrootvader Klaas Oenema is in de jaren vijftig begonnen in de transportbranche en sindsdien is de liefde voor transport van vader op zonen overgegaan tot de huidige 4e generatie. De bloeiende onderneming voert transporten uit in de Benelux, Duitsland en Frankrijk.