Oude Nederlandse Magirus in Mauretainë

Geplaatst door

Ton Schellings kwam deze fraaie oude Magirus Deutz tegen in Nouakchot, Mauretanië. Voor hem was dat wel heel toevallig want Oude Ophuis, de vorige eigenaar van de Magirus, vertrok altijd recht tegenover het huis waar Ton geboren werd en waar hij zijn jeugd door bracht.

Ton was in Afrika met een oude Mercedes-Benz Vario schoolbus onderweg naar Sierra Leone. De bus had problemen met de koppeling en net na een partijtje noeste arbeid waarbij de koppelingsplaat vervangen werd zag hij de oude Magirus staan. De truck was nog helemaal in de bekende kleuren en zelfs de naam staat nog op de deuren! Een weerzien met een oude bekende truck uit zijn jeugd in donker Afrika, hoe bedenk je het!

Ton was al twee keer op zo'n trip naar Sierra Leone om een voertuig te brengen naar The Sunday Foundation. Dat is een organisatie van Sander de Kramer die zich inzet voor www.reachablescool.nl . Die organisatie maakt onderwijs mogelijk in gebieden waar dat niet vanzelfsprekend is. Eén van de redenen daarvoor is soms dat de afstand tot de school te groot is. Door de inzet van de autobussen uit Nederland kunnen kinderen toch naar school, en dat is een dankbare taak voor de oude voertuigen. De oude touringcar rijdt bijvoorbeeld in Gambia, en die bus was een gift van Ton zelf. De schoolbus werd betaald door een vriendengroep uit Rossum en omstreken, waar Ton ook deel van uit maakt. Op de website www.sundayfoundation.nl is meer informatie te vinden over het project.