Overheid komt transportsector tegemoet met 140 miljoen

Nieuws
27-10-2020 | Door Tim de Jong

Om de transportsector in tijden van corona te ondersteunen, komt het kabinet met een tegemoetkoming in vaste lasten (TVL) van in totaal 140 miljoen euro. Dat meldt TLN.

De TVL is bedoeld om ondernemers te helpen met het betalen van hun vaste lasten, zoals huur, terwijl er veel minder geld wordt verdiend. Tot nu was de TVL beperkt tot een aantal sectoren, maar het kabinet heeft besloten om de TVL voor de periode oktober-december open te stellen voor alle sectoren. Niet alleen direct getroffen bedrijven merken de gevolgen van de overheidsmaatregelen, maar ook toeleveranciers, de transportsector en de voedingstuinbouw. Voor de tijdelijke verbreding TVL is 140 miljoen euro gereserveerd.

Goed nieuws

TLN reageert positief op de uitbreiding van de steunmaatregelen waarvoor de branche herhaaldelijk heeft gepleit. Voorzitter Elisabeth Post: ‘Transportbedrijven zijn onlosmakelijk verbonden met de sectoren die zij bevoorraden. Denk aan de horeca maar ook de evenementensector.' Transporteurs vallen volgens TLN al zeven maanden buiten de boot voor deze overheidssteun. 'Terwijl zij net als bedrijven in de cultuursector en de horeca kampen met veel omzetverlies. Voor die ondernemers is het goed nieuws dat zij nu eindelijk een beroep kunnen doen op een subsidie voor hun vaste lasten.’

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-12-2020
Stack_11-1400.jpg

Britse organisaties spreken van 'national embarressment'

Logistics UK, de grootste vereniging van handelsbedrijven in Engelnand en de Road Haulage Association,…
Nieuws
26-03-2020
200324-bhcs_vivalytic-anwendung_nah_qr_vri_16-9.jpg

Ook nu blijkt een monopolie een slechte zaak

In bijna alle vrachtwagens die door Europa rijden zit techniek van de Duitse toeleverancier Bosch. Meestal…
Nieuws
21-01-2021
Bremmer1.jpg

Rijbewijzen opnieuw langer geldig vanwege lockdown

Minister Van Nieuwenhuizen treft een nieuwe coulanceregeling waardoor rijbewijzen die tussen 1 december…