Nieuws
16-06-2018 | Door Iep van der Meer

Stel je rijdt voor de BKV, oftewel de Barneveldse Kraanverhuur. Je zou dan als kenteken de letters BKV willen, toch? Helaas kan dat in Nederland niet besteld worden. BKV had dan ook puur geluk toen de fraaie Volvo FH16 werd afgeleverd met dit kenteken!

Evert Morren was zo scherp om dit op te merken. Of de aanschaf en het aanvragen van het kenteken speciaal getimed is vragen we ons af, maar het is wel mooi uitgekiend zo. Dat kan ook anders. Zo zagen we een truck rijden met BKR, en dat wil je eigenlijk niet..

In andere landen kun je soms wel zelf, tegen betaling een persoonlijk kenteken aanvragen. In Zweden bijvoorbeeld doen ze dat door het speciale aangevraagde kenteken te koppelen aan het originele kenteken. Op de plaat staat dan bijvoorbeeld 'BIGtruck 01' maar in de computer duikt dan gewoon het originele kenteken op. Best een mooi systeem eigenlijk, en wij denken dat er ook in Nederland heel veel mensen zijn die daar wel wat geld voor over hebben!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-03-2017
Kamphuis2.jpg

275e MAN truck voor Kamphuis

Kamphuis Transport uit Barneveld nam onlangs de 275e MAN truck in gebruik. Het is één van de eerste in de Efficientline3'…
Nieuws
22-01-2019
Volvo_FM_LNG_St_van_den_Brink1LR.jpg

Veertien Volvo LNG-trucks voor St van den Brink

St van den Brink uit Ermelo voegt veertien Volvo LNG-trucks toe aan de vloot. De levering komt tot stand…
Nieuws
19-06-2018
T2018_0242.jpg

Speciale jubileumversie van Volvo FH

Om de introductie van de Volvo FH in 1993 – een kwart eeuw geleden – te vieren, brengt Volvo Trucks de Volvo FH 25…