Peterbilt vuilniswagen met MX11 motor

Nieuws
28-06-2016 | Door Iep van der Meer

Als je aan Peterbilt denkt dan is een vuilnisauto niet het eerste wat bij je op komt. Bij ons tenminste niet. Nieuw is dat deze aparte typische Amerikaanse trucks voortaan ook voorzien zijn van de MX11 motor van DAF.

Peterbilt heeft net een nieuw model gelanceerd van de vuilnistruck, de 520. Het schijnt dat de cabine ook nieuw is maar qua vormgeving straalt dat er niet echt vanaf zullen we maar zeggen. grappig is dat de cabine als 'dual-station' is uitgevoerd en dat betekent dat zowel links als rechts alle bedieningsorganen en een stuur zijn aangebracht. 

De truck is voorzien van de in Eindhoven ontwikkelde Paccar MX 11 krachtbron die in de USA tot 430 pk levert. Opvallend is dat er ook gerept wordt van 'natural gas options' voor zowel een negen als een twaalf liter motor. In Europa wil DAF het woord gas niet eens in de mond nemen maar kennelijk ligt dat in de USA wat anders?

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-02-2018
peterbilt-ultraloft.jpg

Cabinecomfort? Peterbilt 579 Ultraloft

Een van de Amerikaanse zusjes van DAF, Peterbilt, komt met een extra ruime variant van de klassiek ogende Peterbilt…
Nieuws
27-03-2017
Tiltrans3-1400.jpg

Tiltrans kiest weer voor DAF

Tiltrans uit het Friese Burgum heeft weer zes nieuwe DAF XF Super Space Cab trekkers op de weg gezet. Het gaat in dit geval…
Nieuws
06-03-2016
LootsmaDAF.png

Tweede viertal CF trekkers voor Lootsma

Lootsma Tanktransport uit Bolsward kreeg dit weekend de sleutels van een nieuwe DAF CF 440 Space cab trekker. Het…