'Poolse chauffeurs voelen zich bedreigd'

Nieuws
16-01-2018 | Door Tim de Jong

Volgens de Poolse onderzoeksinstantie Inelo velt bijna een derde van de Poolse chauffeur zich onveilig tijdens het werk. Ze vrezen diefstal, overval en zelfs terroristische aanslagen, hoewel dat laatste welgeteld één keer is gebeurd, destijds in Berlijn tijdens de kerst.

Elke keer is natuurlijk te veel, maar het gevolg is dat inmiddels bijna een derde van de Poolse chauffeurs slag- of steekwapens mee neemt in de cabine alsmede pepperspray en apparaten die tijdelijke verlamming veroorzaken. In Polen schijnt het toegestaan te zijn om die laatste twee aan boord te hebben.

Chauffeurs zouden volgens de onderzoekers graag zien, dat de navigatiesystemen aan kunnen geven hoe gevaarlijk een bepaalde route is en dat een systeem dan alternatieven aanbiedt. Volgens het onderzoek streven ondernemers ernaar, systemen te installeren die doorlopend contact tussen chauffeur en thuisbasis mogelijk maken. Wordt dit contact verbroken, dan schakelt automatisch een alarm in. Uit het onderzoek blijkt dat al zeker tweederde van de geïnterviewde chauffeurs aangeeft dergelijke systemen te gebruiken. Niettemin is het aantal ladingdiefstallen nog altijd stijgende. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-04-2023
rtl nieuws logo van internet

RTL onderzoekt criminele invloed en veiligheid transportsector

RTL Nieuws doet een onderzoek naar de invloed van criminaliteit op de transportsector. Als…
Nieuws
11-09-2023
Maessen diefstal onderdelen

Trucks van Maessen gestript door onderdelen dieven

Het was een tijdje rustig qua meldingen van onderdelen diefstallen van trucks, maar vorige week sloeg…
Nieuws
28-06-2023
356664718_777481090918399_7679684919787013303_n

Dieven slopen trucks nu in Zweden

Het internationale boevengilde doet momenteel Zweden aan. Ons bereikten al meerdere berichten van in het weekend compleet…