Post-Kogeko schaft 19 Mercedes Actros trucks aan

Nieuws
29-08-2018 | Door Tim de Jong

De bekende vervoerder Post-Kogeko uit Maasdijk heeft het wagenpark uitgebreid met 19 nieuwe Mercedes Actros 1840 LS trucks. De specialist in levensmiddelendistributie heeft zich na enkele jaren opnieuw georiënteerd op de truckmarkt. Mercedes-Benz overtuigde op het gebied van een aantrekkelijke Total Cost of Ownership (TCO), bewezen betrouwbaarheid en uitstraling. 

Met de aanschaf van 19 nieuwe Actros trucks is de comeback van Mercedes-Benz Trucks in het multimerk wagenpark een feit. In de 170 trekkende eenheden tellende vloot is het aandeel Mercedes-Benz nu 26 voertuigen. Na een heroriëntatie bleek de Actros 1840 LS in de StreamSpace-cabine de juiste keuze voor de winkeldistributiewerkzaamheden van Post-Kogeko. Voor de gekoelde nationale distributie-inzet werden aanschafwaarde, restwaarde, verbruik en reparatie & onderhoud van de Actros nauwkeurig geanalyseerd. Bovendien heeft Mercedes-Benz volgens Post-Kogeko bewezen betrouwbaar te zijn. De 2,30 meter brede StreamSpace-cabine helpt de chauffeur zich door het verkeer te manoeuvreren. Daarnaast heeft deze Mercedes-Benz cabinevariant een lage instap. Het chauffeurscomfort van de Actros cabine werd ook meegenomen in de beslissing.

Fleetboard

Niet alleen het rendement van de Actros distributietrekker had de volle aandacht. Het lage brandstofverbruik zorgt voor een eveneens lage uitstoot van CO2, wat bijdraagt aan Post-Kogeko’s doelstellingen op het gebied van duurzaamheid. Met het telematicasysteem Fleetboard wordt nauwlettend bekeken waar en hoe het transport nog efficiënter kan. Bijvoorbeeld door de rijstijlanalyse waarbij uitrollen, rembewegingen en optrekken worden vertaald in een cijfer. De chauffeurs van Post-Kogeko krijgen allen een training om brandstofverbruik en CO2-uitstoot tot een minimum te beperken en door een anticiperende rijstijl veiliger te rijden.

R&O contract

Naar verwachting zullen de 19 Actros trucks gemiddeld 90.000 kilometer per jaar afleggen bij het geconditioneerd bevoorraden van onder meer winkels en vestigingen van Albert Heijn en in opdracht van Bakkersland. Om de Mercedes-Benz trucks gedurende de inzetperiode in goede conditie te houden, heeft Post-Kogeko Logistics alle periodieke reparatie- en onderhoudswerkzaamheden ondergebracht in een Mercedes-Benz R&O contract. Hierdoor kan men zich naar eigen zeggen volledig focussen op de core business. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-09-2018
IEP_2030-1400.jpg

Nieuwe Actros weer zuiniger en schoner

Mercedes-Benz toont tijdens de IAA 2018 in Hannover de nieuwe generatie van de Actros. Verder verfijnde elektronica…
Nieuws
03-09-2020
KCB_1a_klLR.jpg

Compleet uitgeruste Mercedes Actros als visitekaartje

Sinds kort heeft Kuijpers Carp Baits (KCB) International uit het Brabantse Lieshout een nieuwe Actros…
Nieuws
28-02-2017
flowershuttle.jpg

Actros als Flower Shuttle

Dutch Quality Flowers uit Honselersdijk zet twee nieuwe Mercedes-Benz Actros trekkers in. De 1848 LS trekkers met hun GigaSpace…