Presentatie Team Scandinavietruckers

Geplaatst door

 

Team Scandinavietruckers klaar voor 'De Barrelchallenge'.

Team Scandinaviëtruckers eerste truckteam in de geschiedenis van de Barrel Challenge.

Behalve dat Van Rooijen Verhuizingen een DAF CF bakwagen beschikbaar heeft gesteld, hebben ook andere sponsors zich aangemeld. Vrijdag 30 december hebben wij de sponsor inschrijving gestopt en ziet het er naar uit dat deze wereldprimeur een waar succes gaat worden. Mede met dank aan deze sponsors. Deelnemende sponsoren zijn: Van Rooijen Verhuizingen, Haarlemse Barbier, Stevesplace, Heyer Blomstergrossisten, Truckshow Appelsch, Autoschade Service Katwijk, Gerard van de Plas Blomster, Imediastars, Bigtruck-Online, Theunissen Reklame, Ivo Dijs Design, Harrie Kamp Int Transport, Goedhart Security, Flexibel Transport BV, Van Tuil Logistics, DKV Euro Service, VLD Zweden, Betondingen, Steve Sweet Music BV, Kleyn Trucks B.V., Scandi-models, Ronald Eekhof Blomstergrossist, Formule 2, Harlem BBQ, 2nd Chapter, Jansen Transport BV., Company2wear, Truckstyling.nl, TTM Cargo, Inval Chauffeur, Truckwash Asten, Bigtruck shop, 2THEPOINT, Routiers Emmen, Hartman Expeditie B.V., 4M-Trading Great Lion, Kat Optiek, Domburgs Wildpaleis, Roomservice Haarlem, Truckland Amsterdam en Daf Nederland. Deze sponsors hebben zich een plaats weten te werven op de Barrel Challenge Truck.

De Barrel Challenge is een rit met oude (personen) auto’s. Het idee is om met die oude auto’s, meestal in een ludieke uitmonstering, een lange rit te doen. De Barrel Challenge kent een zomer- en een winter editie en die laatste wordt gereden van 12 tot en met 17 februari door Scandinavië. Een kolfje naar de hand van 'Team Scandinaviëtruckers' dus, maar die krijg je natuurlijk niet in een personenauto!

Uniek Truckteam
Het 'Team Scandinaviëtruckers' is het eerste truckteam in de geschiedenis van de 'Barrel Challenge'. Samen met ruim 200 teams, in personenauto’s, zal de DAF 85 CF op 12 februari starten voor de ruim 4000 kilometer lange rit door Scandinavië.

Presentatie Truckteam
Op 04 februari 2017 wil 'Team Scandinavietruckers', in samen werking met de Haarlemse Barbier, het truckteam presenteren in de Generaal Cronje straat 120 te Haarlem. De truck zal maximaal 2 uur voor de deur van de winkel van de Haarlemse Barbier blijven staan. Rond de klok van 13.00 uur zal deze presentatie op dit adres plaatsvinden.  

Pers
Tijdens de presentatie zal ook de regionale en nationale pers uitgenodigd worden om hen de gelegenheid te geven om interviews te doen met leden van het truck team. Geïnteresseerde journalisten kunnen zich nog aanmelden via: info@transportpers.eu  

OBS de Cirkel
Tijdens de presentatie zal er ook een prijsuitreiking plaats vinden van een kleurplaat wedstrijd die is gehouden bij OBS de Cirkel. Er zullen dus veel kleine kinderen aanwezig zijn tijdens de presentatie.

Deelnemers aan deze presentatie zijn: Truckteam met de Daf 85 CF met als bestuurder Robin van Rooijen en Navigator/tweede chauffeur, Marc van der Veen. Trekker Seymour Transport Daf 106 XF, Scandinavietruckers promo auto en Transport Begeleiding & Beveiliging.

Uitdaging
Het rijden van 4000 kilometer in een relatief korte periode van zes dagen is een hele uitdaging, zeker door winters Scandinavië. Het zal dan ook het uiterste van mens- en machine vergen om dit tot een goed einde te brengen. De DAF zal op speciale winterbanden gezet worden en uiteraard gaan er sneeuw (ijs) kettingen mee. Verder worden er betonnen stelcon platen geladen voor wat meer tractie & assdruk. Toch zijn Marc en Robin vol vertrouwen in de goede afloop. "De oude DAF is in top conditie en samen hebben we alle gelegenheid om elkaar af te wisselen. Een groot voordeel wat wij hebben ten opzichte van de auto teams is dat we veel meer spullen kunnen meenemen voor noodgevallen. Daarnaast hebben we bovendien een slaapcabine én een stand kachel aan boord!’’

Team Scandinaviëtruckers sponsort met deze unieke rit Stichting Hoogvliegers.
Het is duidelijk, Team Scandinaviëtruckers probeert zo veel mogelijk geld op te halen voor de Stichting Hoogvliegers. Stichting Hoogvliegers laat zieke of gehandicapte kinderen (van 6 tot en met 17 jaar oud) een bijzonder en onvergetelijk avontuur beleven. Zelf een vliegtuig besturen! Een dag zonder zorgen, zonder ziekte of handicap, een dag waar ze boven zichzelf uitstijgen en meer dan bijzonder zijn, een dag die ze nooit meer vergeten. In de afgelopen 10 jaren vlogen er al meer dan 8.000 kinderen. In 2016 vlogen er 750 kinderen. "Iedere Euro die niet wordt uitgegeven komt rechtstreeks terecht bij de Stichting Hoogvliegers", meldt Marc ter afsluiting.