Prestigieuze Queens Award voor Leyland Trucks

Geplaatst door

Het in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Leyland Trucks ontvangt de prestigieuze Queen's Award for Enterprise in International Trade 2020 voor het verhogen van de export met bijna 50% in de afgelopen drie jaar. Op een fabrieksterrein van 90.000 vierkante meter bouwen de duizend medewerkers van Leyland Trucks de DAF XF-, CF- en LF-modellen voor zowel de thuismarkt als voor Noord- en Zuid-Amerika, Azië én andere Europese landen.

“Leyland is verheugd dat het deze prestigieuze prijs ontvangt voor het aanzienlijk verhogen van de export”, zegt Brennan Gourdie, algemeen directeur van Leyland Trucks. “Dit is een geweldige erkenning. Zowel van de toewijding van alle medewerkers die commerciële voertuigen van de hoogste kwaliteit ontwerpen en bouwen, als van DAF’s uitstekende verkoop- en servicedealer-netwerk.”

In 2019 verlieten bijna 20.000 trucks de fabriek van Leyland Trucks. DAF Trucks kent in het Verenigd Koninkrijk een jaaromzet van € 1,15 miljard en is er al een kwart eeuw onafgebroken marktleider. Het afgelopen jaar bedroeg DAF’s marktaandeel (6-40 ton) zelfs 30,5%.

Leyland-DAF

Leyland was ooit marktleider in Engeland en was in de vorige eeuw ook een van de grootste autofabrikanten ter wereld. DAF nam het eind jaren tachtig in moeilijkheden verkerende Leyland over, maar zou zich vanwege een hele slechte truckmarkt destijds, daarin verslikken. Hoe dat allemaal is afgelopen omschreven we eind vorig jaar in BIGtruck. Klik hier voor dat verhaal!