Primeur: Nieuwe Actros in Hardenberg

Nieuws
26-03-2019 | Door Iep van der Meer

Transport Compleet in Hardenberg opent vanmiddag de deur met een echte primeur. Voor het eerst zal de nieuwe Mercedes-Benz Actros getoond worden. De nieuwe Actros werd vorig jaar al geintroduceerd voor de vakpers maar maakt nu zijn Nederlandse debuut in Hardenberg.

De meest opvallende uiterlijke verandering is het ontbreken van zijspiegels aan de cabine. Maar vooral onderhuids is de Actros sterk doorontwikkeld. Meer dan zestig innovaties dragen bij aan een optimale TCO (Total Cost of Ownership), een hoge veiligheidsstandaard en maximale beschikbaarheid. Dit zijn de bekende pijlers uit het RoadEfficiency concept van Mercedes-Benz Trucks. Dankzij de verbeterde aerodynamica en de vernieuwde Predictive Powertrain Control (PPC) is de Actros tot wel 5% zuiniger dan zijn voorganger. Deze anticiperende cruisecontrol ‘kent’ nu ook bochtradiussen, rotondes en snelheidslimieten. Daarbij maakt PPC gebruik van een zeer geavanceerd gps-systeem en precieze topografische wegenkaarten. Hierdoor kan volgens Mercedes met de nieuwe Actros op snelwegen tot 3% brandstof worden bespaard. Op provinciale wegen en binnen de bebouwde kom zouden besparingen van maar liefst 5% gerealiseerd kunnen worden.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-03-2020
H_6-1400.jpg

Transport Compleet Hardenberg verplaatst naar december

Transport Compleet Hardenberg is uitgesteld vanwege het corona virus. Hoewel daar geen officieel…
Nieuws
07-03-2016
scaniajub2.jpg

Scania viert feestje in Hardenberg

Tijdens Transport Compleet viert Scania volgende week een feestje. Het merk is dan 125 jaar jong en daar staan we graag…
Nieuws
23-03-2017
Les6-1400.jpg

Laatste dag Transport Compleet Hardenberg

Vandaag is alweer de laatste beursdag van Transport Compleet 2017 in Hardenberg. De afgelopen twee dagen liepen…