Nieuws
24-06-2021 | Door Iep van der Meer

T. Sandstra Handel en Transport uit Bolsward heeft het eerste nieuwe model Volvo FH16 650 afgeleverd gekregen. De truck wordt hoofdzakelijk ingezet voor het transport van houtsnippers en bermgras. De goede ervaringen die het bedrijf heeft met de eerdere Volvo FH16 en Volvo Trucks-dealer LVS Trucks, waren belangrijke redenen om voor deze configuratie te kiezen.

Het bedrijf van eigenaar Tom Sandstra uit Bolsward heeft twee hoofdactiviteiten. “Voor een vaste opdrachtgever leveren wij biobrandstoffen aan onder andere biocentrales, kippenboeren en tuinders. Dat gaat voornamelijk om houtsnippers. Daarnaast rijden we in deze periode van het jaar veel bermgras voor een opdrachtgever die dat maait voor Rijkswaterstaat, provincies en gemeenten.”

Nieuwste model Volvo FH16 

“Het nieuwe model FH16 is echt een prachtige truck”, zegt Sandstra. “Je ziet dat over alles is nagedacht. De truck heeft een fraaie stroomlijn en in de cabine valt het nieuwe, digitale dashboard op. Het is modern en super de luxe afgewerkt. Onze truck heeft ook een secundair display waar camerabeelden op te zien zijn. Dankzij de camera aan de passagierszijde kan de chauffeur de hele zijkant van de truck zien.”

Tom Sandstra begon zes jaar geleden zijn eigen bedrijf met één truck. “Inmiddels hebben we drie trucks, waarvan nu twee Volvo’s FH16. Op de cabine van onze nieuwe truck staat de tekst ‘Tougher than the rest’ en dat is helemaal van toepassing op de FH16. We rijden veel op bospaden en onverhard terrein. Met de 6x4-asconfiguratie kunnen we overal zonder problemen komen.”

De FH16 650 is uitgevoerd als 6x4 motorwagen en de truck is voorzien van een 15 ton/meter Palfinger Epsilon autolaadkraan. De chauffeur heeft verder de beschikking over het elektronisch geregelde stuurbekrachtigingssysteem Volvo Dynamic Steering en Work Remote. Sandstra: “Daarmee kan hij allerlei functies bedienen terwijl hij op de autolaadkraan zit, zoals de verlichting en de PTO. Ook kan hij continu de aslasten aflezen, zodat hij tijdens het laden en lossen niet om de haverklap van de kraan af hoeft om dat te controleren.”

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-01-2019
Volvo_FM_LNG_St_van_den_Brink1LR.jpg

Veertien Volvo LNG-trucks voor St van den Brink

St van den Brink uit Ermelo voegt veertien Volvo LNG-trucks toe aan de vloot. De levering komt tot stand…
Nieuws
19-06-2018
T2018_0242.jpg

Speciale jubileumversie van Volvo FH

Om de introductie van de Volvo FH in 1993 – een kwart eeuw geleden – te vieren, brengt Volvo Trucks de Volvo FH 25…
Nieuws
06-10-2020
nieuwe-volvo-fm-wesseling-logistics.jpg

Elf nieuwe Volvo trucks voor Wesseling Logistics

Wesseling Logistics & Warehousing uit Sassenheim heeft onlangs negen nieuwe Volvo’s FM aangeschaft.…