Rallyrijders onthaald met bakstenen

Geplaatst door

De Afrika Eco Race is van start met een eerste echte etappe. De eerste proef in Marokko was meteen al spannend door stof en stenen. Verder was er een incident met stenengooiende jongeren langs de baan. Dat kostte Gerard een zijruit. Wuf van Ginkel wist de jongens de stuipen op het lijf te jagen met zijn Iveco.

Gerard de Rooy rijdt met zijn beproefde rallytruck en hij gaat dan ook voor de winst in Afrika. Echte concurrentie heeft hij niet, zeker nadat het Kamaz team besloot om alle kaarten op Latijns Amerika te zetten. Wuf van Ginkel rijdt met een prototype van de Iveco Strator met onafhankelijke wielophanging. Zijn missie is in de eerste plaats aankomen en ervaring opdoen met het nieuwe concept.

De rally begon in Monaco waarna de teams de boot namen naar Marokko. Daar begon de rally vandaag pas echt. De rit gaat via Marokko en Mauretanië naar de Senegalese hoofdstad Dakar. Gerard de Rooy nam meteen de leiding in het truck klassement en staat nu overall derde tussen de auto's. 

Een groepje stenen gooiende Marokkaanse jongeren belaagde zijn truck en er kwam een klinker door de zijruit naar binnen. Niemand raakte gewond maar het was wel een schril contrast met de juichende toeschouwers in Latijns Amerika. Wuf van Ginkel paste een dreig techniek toe. Toen hij de jongeren ontwaarde stuurde hij zijn indrukwekkende Iveco recht op hun af. Wuf kwam driftend de bocht door toen hij ze zag en dat maakte kennelijk wel indruk op de jongens. Het deed de stenengooiers besluiten om heel hard weg te rennen.. 

Achter Gerard de Rooy kwam Wuf van Ginkel binnen als tweede truck. Miklos Kovacs werd derde met zijn Scania.