Rallyupdate uit Afrika!

Geplaatst door

Het rallyseizoen is begonnen en zowel in Afrika als in Peru worden rally’s gereden. De Afrika Eco Race is al een paar dagen onderweg en de echte Dakar staat op het punt om te starten. Hier een korte update uit Afrika!

In Afrika rijdt onder andere Johan Elfrink met zijn fraaie Mercedes Zetros. Het gaat nog niet vanzelf voor Johan en Dirk Schuttel in de stoere Benz. De tweemans equipe ging als derde van start achter Tomas Tomecek en Noël Essers maar een scherpe steen maakte een einde aan de snelle opmars. Het wisselen van een band kost gewoon tijd, maar er is meer technische malheur. Zo lekt de Zetros olie, is er een motorsteun afgebroken en waren er problemen met de koeling van de stuurbekrachtiging. Alles bij elkaar wordt Johan genoodzaakt om het rustig aan te doen en daarmee lijkt de kans op een topklassering op dit moment vervlogen te zijn. In het truck klassement ligt op dit moment Tomas Tomecek op kop met zijn Tatra. De Portugese Elisabete Jacinto ligt op een tweede plaatst met haar MAN en Noël Essers rijdt op een derde plaats in het algemeen klassement.

Op een vierde plek algemeen rijdt Igor Bouwens met een Iveco, en vlak daar achter zien we Aad van Velsen met zijn Ginaf. Johan Elfrink sluit dit rijtje af op een voorlopige zesde plek in het truck klassement. Achterin het veld vinden we de Ginaf van Coen den Hartogh.

Foto’s: Allstarrallysport en Rachel Rietveld.