Rechter: 'Nieuwe Keulse moet open blijven'

Nieuws
14-11-2017 | Door Tim de Jong

De gemeente Velno is overruled door de rechter die oordeelt dat de parkeerplaatsen bij wegrestaurant De Nieuwe Keulse gewoon open moet blijven. Dat meldt De Limburger.

Van een veiligheidsrisico door mogelijk instortende rioolputten is nauwelijks sprake, zegt de rechter, die zich baseert op een verklaring van een medewerker van de gemeente Venlo. Uitbaters Ludo en Anja hadden tegen de gemeente een kort geding aangespannen om sluiting van de parkeerplaatsen te voorkomen. Door het gerechtelijk vonnis kunnen meer chauffeurs bij het wegrestaurant parkeren.

Er zijn maar vier officiële parkeerplaatsen voor een truck voor de deur maar in de directe omgeving zijn nog eens rond de 25 parkeerplaatsen.  Transport Belangen Vereniging Nederland (TBV-NL) had zich samen met de eigenaren ingezet voor behoud van de parkeerruimte, die zij noodzakelijk acht in de regio, waar volgens TBV-NL een groot tekort is aan parkeerplaatsen. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-03-2017
Brinkman.png

FNV probeert ontslag Brinkman chauffeurs te voorkomen

FNV Transport en Logistiek is namens drie chauffeurs van transporteur Brinkman Trans Holland (Brinkman)…
Nieuws
19-11-2019
Italia-MarcoZLR.jpg

TLN: 'Tirol breekt belofte'

De EU moet ingrijpen tegen plannen van Tirol om het rijverbod op de A12 aan te scherpen. Dat stellen TLN en vijf zusterorganisaties.
Nieuws
15-03-2020
rakett2.jpg

De lijst groeit! Wegrestaurants staan klaar voor de chauffeur!

Het besluit om de horeca te sluiten werd een half uur voor de officiële lockdown afgekondigd…