Renault geeft gebruikte trucks een sportief uiterlijk

Geplaatst door

Een licht teruglopende truckmarkt veroorzaakt dat gebruikte trucks minder snel verkocht worden. Mede om die reden komt Renault met een speciale versie van de gebruikte T-Serie, de T 01 Racing. Die moet de gebruikte T met 480 pk extra onder de aandacht brengen.

Deze speciale editie is geïnspireerd op de racewereld en ontworpen door Halle du Design. De Renault Trucks T 01 Racing is volledig gereviseerd in de Used Trucks Factory en wordt geleverd met een fabrieksgarantie van één jaar.  

De lijnen van deze nieuwste generatie Euro 6 ‘gebruikte’ trekker zijn versterkt door de ontwerpers van de Halle du Design (HDD), onderdeel van Renault Trucks. Het exterieur van de Renault Trucks T 01 Racing heeft drie tinten op een EKLA witte achtergrond: glinsterend zwart, vlammend rood en pittig geel. De binnenzijde van de koplampreflectoren is ook uitgevoerd in de opvallend rode kleur. Als finishing touch is de truck voorzien van spuitwerk op de zonneklep, wieldoppen, het radiatorrooster en de achteruitkijkspiegels.

Het interieur is ook van extra’s voorzien die doen denken aan de racewereld. Zo zijn de instapbeugels ook voorzien van de speciale rode en gele kleur. De chauffeur komt vervolgens in een exclusief carbon-look interieur, in een antracietgrijze uitvoering. De opbergruimten zijn voorzien van rode handgrepen. Tot slot zijn er verschillende opties mogelijk op het gebied van aanvullende carbon-elementen, LED-lichtaccessoires, luchthoorns of specifiek spuitwerk. Wat al dit moois doet met de prijs van zo'n  gebruikte truck vermeldt het bericht niet. 

De metamorfose van de Renault T 01 Racing vindt plaats in de Used Trucks Factory in Bourg-en-Bresse. Voor de revisie, transformatie en het aanpassen van gebruikte voertuigen worden dezelfde processen gebruikt als bij de productie van nieuwe trucks.

Voor de Renault T 01 Racing komen alleen jong gebruikte voertuigen in aanmerking. Revisie is volgens Renault geheel in overeenstemming met de kwaliteitsnormen van het merk en vindt plaats met gecertificeerde, originele onderdelen. De trucks hebben een lage kilometerstand en worden geleverd met een fabrieksgarantie van 12 maanden of 120.000 km.

Nederland

In Nederland biedt Renault een eigen selectie van Used Renault-trucks aan waarbij volgens de geldende normen van de fabrikant wordt gestreefd naar kwaliteit en transparantie bij de selectie van jong gebruikte voertuigen. Alle Used trucks worden conform de geldende afleveringsstandaard door een team van professionals klaargemaakt en afgeleverd, zo laat de importeur weten.