Renault High T trekkers voor Van der Wiel

Geplaatst door

Van der Wiel Transport in Drachten heeft twee nieuwe Renault T High voorloopas trekkers in gebruik genomen. De 480 pk sterke 6x2 trekkers worden ingezet voor het vervoer van bouwmaterialen en voor walking floor transport. De trucks zijn beide in de kleuren van de klant uitgevoerd.

Eén van de twee trekkers is uitgevoerd in de witte huisstijl van Kijlstra Beton, Bestrating en Riolering. De tweede is uitgevoerd in de blauwe huisstijl van GMB. Dit bedrijf houdt zich onder meer bezig met rioleringstechnieken, bio energy en waterzuivering installaties. Met de moving floor trailer wordt dan ook vooral baggerslib vervoerd.

Van der Wiel Transport heeft al jaren Renault Trucks in de vloot en was altijd een trouwe klant van Renault Trucks dealer Jager in Sint Johannesga. Dat bedrijf is later overgenomen door MS. de Vries & Zn. Vervolgens heeft Van der Linden van Sprankhuizen dat bedrijf overgenomen, nu onder de naam LVS Trucks Friesland BV. Voor LVS Trucks Friesland was het de eerste Renault Trucks aflevering aan Van der Wiel Transport.

Op de onderste foto (van Alex Miedema) zie je een R380 Major trekker die nog jarenlang als terrein trekker dienst heeft gedaan bij Van der Wiel. Na dit model volgden er meerdere Reanult Premium trucks in de vloot. De twee nieuwe Renault Trucks zijn de eerste trucks van dat model bij Van der Wiel.