Nieuws
23-10-2018 | Door Iep van der Meer

Renault Trucks begon met de nieuwe generatie met trekkers, maar inmiddels zien we ook steeds meer andere uitvoeringen op de weg verschijnen. Deze stoere Renault K 8x4 bijvoorbeeld. Met deze nieuwe grondzuiger heeft Witlox Wegenbouw & Groentechniek al weer de vierde truck van dit Franse merk in de vloot. 

“We rijden al bijna 35 jaar Renault. Het zijn bijzonder prettige en mooie trucks: stabiel en robuust, wat zeker in terreinwerk een voordeel is”, aldus Danny Witlox, eigenaar van Witlox Wegenbouw & Groentechniek. Hij heeft zich met zijn bedrijf gespecialiseerd in onder meer wegenbouw, bestrating, riool- en grondzuigtechniek. Voor die laatste activiteit is nu een Renault Trucks K 8x4 aan het wagenpark toegevoegd. “Deze zuigwagen zetten we voornamelijk in om grond weg te zuigen in kruipruimtes, rond kabels en leidingen en rond boomwortels. De vraag naar deze techniek neemt toe omdat hierbij niet het risico bestaat dat kabels en leidingen beschadigd raken. Bij graven is die kans wel aanwezig.”

Beer

“Een beer van een auto”, noemt Witlox zijn nieuwste aanwinst. De truck heeft een 11-liter motor met een vermogen van 460 pk. Alles aan de Renault Trucks K is ontworpen om werkzaamheden en manoeuvres in alle terreinsoorten zo efficiënt mogelijk uit te kunnen voeren, ook in de meest extreme situaties. “De stuurprecisie en de geringe draaicirkel zorgen voor uitstekende wendbaarheid”, zegt Danny Witlox. “Ook de aandacht voor veiligheid vinden wij belangrijk. Bochtverlichting zorgt bijvoorbeeld voor meer veiligheid tijdens het sturen en manoeuvreren.” De truck is tevens voorzien van een high torque motor-PTO om de krachtige zuiginstallatie aan te drijven. Deze installatie werd opgebouwd door RSP in Duitsland.

Optidriver

Het Renault Trucks K-gamma van zware bouwvoertuigen is standaard voorzien van een geautomatiseerde Optidriver versnellingsbak. Deze versnellingsbak kiest het meest efficiënte schakelmoment op basis van het gewicht, de snelheid en de hellingshoek van de truck. Ook is de truck uitgerust met een speciale Off-Roadmodus. De Off-Roadmodus wijzigt de schakelstrategie van de versnellingsbak voor aangepast rijgedrag op bouwterreinen. 

Wagenpark

Het wagenpark van Witlox Wegenbouw & Groentechniek bestaat nu uit zes trucks, waarvan vier Renaults. BAS Truck Center tekende voor de aflevering.  

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-09-2019
Renault_Trucks_K_8x6_voor_Witlox_lowres.jpg

Speciale Renault bouwtruck voor Witlox

Wegenbouwer Witlox heeft onlangs zijn derde Renault K bouwtruck in ontvangst genomen. De K (voorheen Kerax) is een…
Nieuws
21-07-2016
Renault-K-16-1400.jpg

Renault K- bouwtrucks: Zeldzaam in ons land

De Renault Trucks T- serie pakt mooi op in ons land maar dat geld helaas niet voor de K-serie van dit Franse…
Nieuws
03-04-2018
Renault_Trucks_8x4_betonmixer_Mebin_1_lowres.jpg

Renault C 8x4 als betonmixer voor Mebin

Renault Trucks Nederland gaf eerder al aan meer werk te willen maken van de bouwvoertuigen. Dat offensief lijkt…