Renault T High Edition succesvol in buitenland

Geplaatst door

De Renault Trucks T High Edition is een Nederlands ontwerp. Het idee om wat speciaals te doen kwam van Renault Trucks zelf, het ontwerp en de uitvoering werden gedaan door Van Winkoop. Nu liggen dit soort nationale initiatieven soms wat lastig bij de fabriek, maar in dit geval pakte het erg goed uit!

Het Nederlandse ontwerp werd namelijk omarmd door de Fransen, en vervolgens door de Duitse, en ook de Finse organisatie. Het hele idee was om wat meer aandacht te vragen voor de hoge cabine: ,,Na de introductie van de nieuwe T-serie in 2013 lag onze focus hoofdzakelijk op de standaard T-Sleeper. Om de hoge cabine wat meer aandacht te geven, bedachten wij de Renault Trucks T High Edition: een in het oog springende speciale uitvoering boordevol exclusieve details in zowel exterieur als interieur”, verklaart Maarten Broens, verkoopdirecteur bij Renault Trucks Nederland.

Om de hogere cabine te benadrukken werd de baan rondom de cabine die het verschil maakt in carbon-look uitgevoerd met een rode bies.

Het ontwerp werd dus door Van Winkoop gemaakt, maar Special Interior ontwierp het interieur. Met leren stoelen in twee kleuren en fraaie rode stiksels ziet dat er bijzonder fraai uit. Naast comfort, luxe, ruimte, veiligheid en goede rijprestaties staat de Renault Trucks T High Edition voor een gunstig brandstofverbruik en lage operationele kosten. De truck beschikt over 480 pk of een optionele 520 pk. Verder zijn Adaptive Cruise Control (ACC), bochtverlichting, touchscreen navigatie, aluminium luchtketels en een Optifuel training zuinig rijden (code 95) inbegrepen in het speciale High Edition Pack. 

Op de foto zie je een High Edition voor Finland. In totaal zijn er inmiddels al meer dan honderd exemplaren gemaakt waarvan er maar liefst 80 naar Frankrijk geëxporteerd zijn!

 

Video's