Respectvol eerbetoon aan Enrico Buning van Noah4All

Nieuws
21-10-2021 | Door Iep van der Meer

Ambrosius is een hele bekende naam in Hoogeveen, goede werkgever die nu onder de naam van Zandbergen valt. Bij Ambrosius hangt er een goede sfeer, de collegialiteit staat hoog in het vaandel en daar zijn ze trots op. Er zijn meerdere specialiteiten binnen het bedrijf en de afdeling ijzer (uitzonderlijk vervoer) is er één van. Daar werkt ook Enrico Buning, een sportieve vader van drie kinderen en de man van Ellen.

Enrico is een chauffeur in hart en nieren en houdt van uitdagingen in zijn werk. De vrachten die hij vervoert zijn lang en breed, soms met begeleiding maar regelmatig kan hij het alleen af. Ervaring en skills heet dat!

Familie

Als Enrico uitgewerkt is, dan is hij een familyman. Zijn kinderen geeft hij voldoende aandacht en zodra het kon nam hij ze mee in de truck toen ze nog jong waren. Bij thuiskomst was er in het weekend tijd voor ontspanning. De BBQ moest aan want dat is naast het chauffeuren zijn grootse hobby. Helaas werd in november 2019

bij Enrico kanker geconstateerd. Een zware periode volgde, hij onderging alle behandelingen die nodig waren, een sterke vent krijg je er niet zomaar onder. Focussen op zijn werk kwam zijn helingsproces ten goede. Zo ziek als hij was, zo sterk was zijn wens om weer optimaforma achter het stuur te kruipen, dat was zijn medicijn en zijn drive. Muziek op 10 en gas erop, zwaailampen aan want Enrico is “uitzonderlijk”

Mudmasters

Een zware operatie volgde in 2020. Die verliep voorspoedig en het grote nieuws volgde dat hij schoon werd verklaard. Enrico had een doel, en dat doel moest gehaald worden als beloning dat hij kanker had verslagen. Afsluiten doe je in stijl samen met je kinderen, de Mudmasters dat doe je zo maar niet even na. Uitgeput begon hij “vuil” aan zijn “schone” leven.

Noah4All dag

De vreugde was voor korte duur, een vernietigende uitslag gaf aan dat de kanker weer terug was gekomen en weer bezit had genomen van het lichaam van Enrico, dit keer voorgoed. Zijn collega’s hebben het er moeilijk mee en zijn zoon deed een verzoek bij Noah4All voor een wens voor zijn vader. De wens werd in stilte voorbereid wat soms voor hilarische momenten zorgde: een verbaasde Enrico die niets snapte van alle vreemde communicatie binnen het gezin. Zo stond er een grote delegatie trucks totaal onverwacht op een zonnige zaterdag bij hem voor de deur, met de begeleidingsauto van Cock recht voor zijn raam.

Totaal verrast deed hij de voordeur open en zag bekende gezichten. Het weerzien was heftig en emotioneel.

Brandweer Hoogeveen

Enrico en de familie stapten na de begroeting in de gereed staande trucks en het konvooi reed al toeterend de straat uit, uitgezwaaid door de buurtjes en vrienden. De route liep via Ambrosius waar de rest van de collega’s zich bij het konvooi voegde. De stoet reed langs de brandweerkazerne van Hoogeveen en de brandweerlieden stonden in het uniform voor de brandweerauto’s opgelijnd, jong en oud respect tonen aan Enrico en zijn familie. De familie heeft een speciale band met de brandweer, die speciale band loopt als een rode draad door het gezin heen. De gezinsleden zijn hier vrijwilligers geweest of zijn het nog steeds, het kippenvel stond bij het passeren dik op de armen van iedereen, dank!

De Lichtmis

De route liep langs een mooi stukje Hoogeveen, familieleden en vrienden stonden met spandoeken tijdens de route langs de weg om het gezin een hart onder de riem te steken, het geeft je waterige ogen.

Drie begeleidingsauto’s gaven ons de ruimte die wij nodig hadden en de medeweggebruiker gaf daar alle ruimte in, het was genieten.

Bij De Lichtmis aangekomen werden wij vriendelijk onthaald door de eigenaar en het personeel. Zij hebben in een korte periode heel wat meegemaakt, de Corona periode, de brand die het restaurant verwoestte en toch na al die misere stonden zij weer onbaatzuchtig klaar toen wij aanklopten voor de wens van Enrico. Wij sponsoren de lunch, en geen gemaar, wij hebben ook een warme band met Ambrosius en met Noah4All. De lunch smaakte heerlijk en er werd gepraat, heel veel gepraat en er werd ook veel gelachen en juist dat doet Enrico goed.

Ambrosius

Dit alles maakte Enrico ook moe, het is een beer van een kerel maar helaas moet hij in dit stadium naar zijn lichaam luisteren. De terugreis werd ingezet en als konvooileider begeleidde hij ons terug naar Ambrosius waar een grote delegatie collega’s, waaronder de oud directeur, Enrico stond op te wachten.

Het weerzien was emotioneel en gaf aan hoe geliefd Enrico is, de collegialiteit staat daar hoog in het vaandel en de gezelligheid maakt het om moeilijk afscheid te nemen.

Weer terug naar huis

Het was een lange dag en omhelzingen mogen gelukkig weer, wij hebben dat allen gemist net zoals de collega’s Enrico missen in hun werk. Maar nu hebben wij weer samen iets waar zij over kunnen praten, bellen en appen, en plots is daar weer de band waar zij zo trots op zijn.

De wens was erg mooi, een wens waar wij allen (incl. Enrico) nog lang aan terug zullen denken, mede dankzij de fantastische beelden die zijn geschoten door onze top fotografen en filmers. Juist dat is het doel van Noah4All, koester deze dag en de herinnering die het achterlaat, want deze beelden zullen elke dag weer even door je hoofd schieten en zo je ben je weer even terug bij Enrico.

Wij danken iedereen die aan deze Noah4All dag hebben meegewerkt, zonder jullie was dit niet mogelijk.

Heeft u ook een wens die met onze doelgroep te maken heeft, kijk op onze website en vul daar het inschrijfformulier in en verras die persoon met een dag te midden van hun collega’s, familie en vrienden.

Team Noah4All

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-02-2019
52360328_544757989358900_4484363753046933504_o.jpg

Zonnige Noah4All rit voor Harm

Zaterdag 16 februari stond voor Noah4All in het teken van een zonnige rit waarmee collega Harm letterlijk in het zonnetje…
Nieuws
26-04-2020
Niels_16-1400.jpg

Noah4All: Mooie afscheidsrit voor Aad van Velzen

Dat het chauffeurs wereldje eigenlijk één grote familie is hebben we gisteren weer even kunnen aanschouwen.…
Nieuws
21-08-2021
IEP_1941-1400.jpg

Noah4All verrast Ruud Depenbrock

Ruud Depenbrock reed jarenlang voor Teuben maar door zijn slechte gezondheid moest hij negen jaar geleden het stuur al…