Nieuws
09-05-2017 | Door Iep van der Meer

Na de grootscheepse acties van de Belgische justitie is directeur- en topman van de Jost Group Roland Jost gevangen genomen.

Volgens verschillende Belgische bronnen is Jost gearresteerd en opgesloten in de Marche-en-Famenne gevangenis. Er is een mooie lijst aan verdenkingen waar de heer Jost met zijn advocaten aan mag kluiven. Leiding geven aan een criminele organisatie, mensenhandel, valsheid in geschrifte, witwassen, oplichting van het sociale strafrecht en diverse financiële tekortkomingen waar het gaat om het afdragen van sociale lasten.

Een paar jaar geleden werd de directie van Willie Betz ook al gearresteerd, en nu lijkt Roland Jost te moeten boeten voor zijn malversaties. Laat dit een mooi voorbeeld zijn van waar het gegraai toe kan leiden. Als de claims van de overheid ter hoogte van 55 miljoen Euro terecht blijken te zijn dan zou dat zomaar kunnen leiden tot het einde van de Jost Group. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn, want dan zou al dat werk naar nette bedrijven gaan die het wél op een juiste wijze doen.

Dat wil zeggen, als de verdenkingen hard gemaakt kunnen worden door de Belgische justitie, want schuldig is ook Roland Jost pas als de rechters zich daar over uitgesproken hebben.

Intussen heeft de Jost Group een bericht op de eigen website geplaatst waarin het bedrijf meldt alle medewerking te verlenen aan de controle's. Uiteraard wordt alle schuld ontkend: ,,Momenteel zijn we het onderwerp van een grote controle die plaats vind op al onze vestigingen. We worden ten onrechte beschuldigd van sociale dumping zoals zovele transportfirma’s voor ons in België en Luxemburg. Op alle niveaus zijn wij in orde daarom gebeurt dit ook in totale samenwerking met de overheid. Het werk wordt om een normale manier gepresteerd en de service aan onze klanten is 100% gegarandeerd.''

Tot zover de reactie van Jost Group op de eigen website.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-04-2019
Jost_Group_1.jpg

Jost Group betaalt borgsom van 7 miljoen

Jost Group heeft de Belgische Justitie een borgsom van zeven miljoen euro betaald. Daardoor kunnen de aan de ketting…
Nieuws
19-02-2019
DeRooy_TB_1.jpg

Onderzoek naar Jost Group gaat door, bedrijf boos op justitie

Het Belgische Federaal Parket is weer, of nog steeds bezig met een groot onderzoek naar sociale…
Nieuws
27-02-2019
Jost_gr.jpg

Jost Group: 60 miljoen fraude

Volgens de federale officier van justitie omvat de sociale fraude die de Jost Group gepleegd heeft naar schatting 60 miljoen…