Russen meteen snel in begin Dakar

Nieuws
09-01-2019 | Door Tim de Jong

Hoe we ook onder de indruk zijn van de snelheid bij het Iveco-team van De Rooy, voorlopig zijn de Russen verrassend snel. In voorbije edities van de rally wilden de Brabanders nog wel eens een dagzege pakken in het begin, maar de Russen hebben deze keer van meet af aan het gas erop.

In San Juan de Marcona was het wederom Edouard Nikolajev die de Nederlanders nipt wist af te troeven. De als tweede gestarte Ton van Genugten moest posities prijs geven: hij kwam zonder voorruit als vijfde binnen en kreeg vervolgens een tijdstraf van 20 minuten aan de broek vanwege het missen van een waypoint. Iveco is in protest gegaan. Hoopgevend is dat Maurik van den Heuvel weer is aangesloten bij zijn Iveco-teammaatjes en dat Gerard de Rooy vandaag als tweede start.   De Argentijn Frederico Villagra kan kopman De Rooy nog bijhouden, maar door zijn tijdstraf staat Ton van Genugten nu wel tiende.

Vandaag zijn er veel duinen, de kans is groot dat die de Nederlanders goed liggen. Blijven de teams zo dicht bij elkaar, dan zal, zie Martin van den Brink, de pechduivel uiteindelijk als scherprechter gaan optreden.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-08-2021
Ton_van_Genugten.jpg

Dakar rijder en eigenaar TonTrans Ton van Genugten overleden

Ton van Genugten, directeur van familiebedrijf TonTrans en coureur bij Team de Rooy is om…
Nieuws
13-01-2019
Tontrans_DeRooy_Dakar2.jpg

Van Genugten wint op de rustdag...

Dakar deelnemer Ton van Genugten is door de organisatie tijdens de rustdag tot winnaar van de etappe van een dag eerder…
Nieuws
14-01-2018
01-13_Uyuni_Van-Genugten.jpg

Eindelijk etappe voor Van Genugten

Na jaren net niet was het nu eindelijk net WEL voor Van Genugten: hij won het eerste deel van de marathon-etappe.