Russen meteen snel in begin Dakar

Geplaatst door

Hoe we ook onder de indruk zijn van de snelheid bij het Iveco-team van De Rooy, voorlopig zijn de Russen verrassend snel. In voorbije edities van de rally wilden de Brabanders nog wel eens een dagzege pakken in het begin, maar de Russen hebben deze keer van meet af aan het gas erop.

In San Juan de Marcona was het wederom Edouard Nikolajev die de Nederlanders nipt wist af te troeven. De als tweede gestarte Ton van Genugten moest posities prijs geven: hij kwam zonder voorruit als vijfde binnen en kreeg vervolgens een tijdstraf van 20 minuten aan de broek vanwege het missen van een waypoint. Iveco is in protest gegaan. Hoopgevend is dat Maurik van den Heuvel weer is aangesloten bij zijn Iveco-teammaatjes en dat Gerard de Rooy vandaag als tweede start.   De Argentijn Frederico Villagra kan kopman De Rooy nog bijhouden, maar door zijn tijdstraf staat Ton van Genugten nu wel tiende.

Vandaag zijn er veel duinen, de kans is groot dat die de Nederlanders goed liggen. Blijven de teams zo dicht bij elkaar, dan zal, zie Martin van den Brink, de pechduivel uiteindelijk als scherprechter gaan optreden.