Scania: 13 liter gasmotor met 410 pk

Geplaatst door

Na de aangekondigde Volvo en Iveco gasmotoren met vermogens van 460 pk kon Scania niet achterblijven. Op dit moment wordt er in Italië een 13 liter gasmotor geintroduceerd met een vermogen van 410 pk. Dat is minder dan dat van de andere twee, maar het is een belangrijke stap.

Eerder wisten we op Iepieleaks al te melden dat ook Scania onderweg was met een nieuwe generatie gastrucks. Vandaag werd het nieuws bekend gemaakt tijdens een duurzaamheidsbeurs in het Italiaanse Rimini, niet geheel toevallig in het thuisland van Iveco. Met 410 pk en 2000 Nm aan koppel tussen 1100 en 1400 toeren heeft de nieuwe Scania uitstekende papieren. Met die karakteristieken lijkt het op papier een dieselmotor en we zijn dan ook zeer benieuwd hoe dat rijdt. De nieuwe Scania gasmotoren worden geleverd in combinatie met de Opticruise, geautomatiseerde versnellingsbak.

Leverbaar worden de nieuwe Scania LNG-trucks in het tweede kwartaal van 2018 maar de importeur denkt al snel over demo's voor klanten en voor de pers te kunnen beschikken. We houden je op de hoogte!

Onlangs testten we in BIGtruck de 400 pk Iveco Stralis op LNG. Klik hier voor dat verhaal. Voor meer milieu gerelateerd nieuws, klik hier