Scania bereidt ontslag van 5000 man voor

Nieuws
01-06-2020 | Door Tim de Jong

Truckbouwer Scania laat vandaag in een officieel bericht weten dat het het ontslag van 5.000 man voorbereidt. “Vanwege het coronavirus zijn onze activiteiten flink afgenomen. Daardoor hebben we nu 5.000 man meer in dienst dan we nodig hebben”, aldus het bericht.

Onder die groep van 5.000 bevindt zich duizend man op het hoofdkantoor in Södertälje, zegt topman Henrik Hendriksson. “Het zal nog geruime tijd duren eer de vraag naar trucks weer op het niveau zal zijn van voor de crisis”, verwacht Henriksson. “De crisis is zo ernstig dat we al voor het eind van dit jaar in moeten grijpen, op alle afdelingen, ook afdelingen die normaal gesproken buiten beeld blijven bij zulke operaties”, aldus Henriksson.  

Scania zegt bij de nu aangekondigde afslankingsoperatie samen te werken met de bonden. Het bedrijf verwacht dat met name voor de periode vanaf nu tot en met volgend jaar dit leidt tot de gewenste kostenbesparingen. Tegelijk zegt Scania geen verdere reorganisaties in de nabije toekomst uit te sluiten.

Of en om hoeveel banen het in Nederland gaat, is nog niet bekend. Wereldwijd werken er bij Scania een kleine 53.000 mensen, waarvan ruim 3000 in Nederland.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-03-2017
Brinkman.png

FNV probeert ontslag Brinkman chauffeurs te voorkomen

FNV Transport en Logistiek is namens drie chauffeurs van transporteur Brinkman Trans Holland (Brinkman)…
Nieuws
09-07-2018
sociale_dumpingLR.jpg

'FNV bereidt reorganisatie voor'

In diverse landelijke media valt te lezen dat vakbond FNV een reorganisatie moet voorbereiden die het gevolg is van ledenverlies…
Nieuws
18-12-2018
Iveco_KenN_LR.jpg

Kuehne & Nagel stoot transport mogelijk af

Logistiek dienstverlener Kuehne & Nagel wil af van zijn transportactiviteiten. Dat meldt het Brabants Dagblad.…