Scania combi voor de echte poetser!

Nieuws
29-09-2017 | Door Iep van der Meer

Svetsab is een Zweeds bedrijf wat zich bezig houdt met carrosseriebouw, hydrauliek- opbouw en allerlei andere truck- gerelateerde zaken. Zoals gebruikelijk in Zweden is de afwerking tot in de puntjes. De nieuwe combinatie van Engla Frakt werd voorzien van het nodige RVS. Dat lijkt ons nog een hele uitdaging in het barre Scandinavische klimaat.

Strak is het wel, deze nieuwe Scania combinatie. De S-Highline is vermodelijk voorzien van een V8 motor maar de badge ontbreekt. Het zal ons niet verbazen als het een 730 is, want die jongens houden wel van wat vermogen daar in Zweden. Overigens bleek onlangs tijdens onze eerste kennismaking dat de nieuwe non- EGR 650 pk V8 ook een echte aanrader is, maar dat terzijde. 

De truck is voorzien van enorme LED stralers op het dak en een bijzonder geslaagd kleurpatroon op de cabine. Kwestie van smaak natuurlijk, maar dit ziet er strak uit. Verder is de afwerking waar je ook kijkt gewoon af, al zijn die michelin poppetjes op zo'n moderne truck misschien wat misplaatst. Maar hé, ook dat is een kwestie van smaak! 

De zijkanten van het hele span zijn in de hoogglans RVS panelen gezet, en dat lijkt ons nogal bewerkelijk. Het effect is wel erg fraai maar je moet wel van poetsen houden! Foto's: Svetsab

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-06-2019
IEP_1522-1400.jpg

Bijvangst van een reisje naar Zweden

Afgelopen week maakten we een reisje naar Zweden met Volvo. Daar lees je binnenkort meer over, maar we konden het…
Nieuws
29-05-2016
SpiessensVis.jpg

Een Scania V8 voor de viskar

Spiessens Vis uit het Belgische Bornem heeft een nieuwe viskraam laten bouwen door Elenbaas Carrosserie, maar niet zomaar…
Nieuws
12-06-2017
EkeriTrailers.jpg

Elenbaas Carrosserie importeur Ekeri Trailers

Het Finse trailermerk Ekeri wordt in Nederland geimporteerd door Elenbaas Carrosserie uit Poortvliet. Ekeri…