Scania: Elektrische handrem en nachtslot!

Nieuws
14-09-2017 | Door Iep van der Meer

Tijdens de presentatie van het Scania nieuws, vorige week in Zweden was er naast de XT modellen heel veel klein nieuws. Wat dacht je bijvoorbeeld van het nieuwe Scania nachtslot? Of een elektrisch werkende handrem?

Bij de introductie van de S- en R- modellen viel het vorig jaar op dat Scania op de conservatieve toer was met de handrem. Op het fraai ontworpen dashboard stond een ouderwetse, maar robuuste handremhandle die een ventiel bedient. Gewoon zoals je dat gewend bent zeg maar. Dat andere Zweedse merk heeft al een paar jaar een elektrische handrem op de FH en FM modellen, en eigenlijk verbaasde het ons dat de nieuwe Scania die niet had.

Nu, ruim een jaar later komt Scania echter toch met die elektrisch werkende handrem, maar dan als optie. Een andere noviteit is het Scania nachtslot. Deze DAF uitvinding, die inmiddels ook door Renault Trucks is overgenomen wordt door chauffeurs hoog gewaardeerd. De Scania oplossing is bijzonder fraai, en als je hem niet gebruikt dan ziet het er uit als een styling ornament. Het fraaie haakje pakt als je het open klapt de stijgbeugel vast, en dat is afdoende. 

Ander nieuws betreft onder meer de 'Clutch on demand' en de nieuwe V8 motoren zonder EGR. Wij reden er al mee, en in de komende BIGtruck lees je er alles over!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-02-2017
Ridder3.jpg

Scania S voor Frank de Ridder

Frank de Ridder zet sinds kort ook een nieuwe Scania S in. De bekende kleuren doen het goed op de nieuwe generatie van Scania!
Nieuws
22-03-2017
Groot3.jpg

Elf Scania's 'Nextgen' voor De Groot

De Groot Global Logistics, onderdeel van De Groot Fresh Group uit Hedel, schaft maar liefst elf nieuwe Scania's aan.…
Nieuws
13-03-2017
Sluimers1.jpg

Oud en nieuw bij Sluimers Transport

Sluimers Transport kiest voor Scania New-Gen en huidig model volgens het officiële persbericht van Scania Nederland.…