Scania: Klanten voor de V8 in de wacht..

Nieuws
30-06-2018 | Door Iep van der Meer

Klanten die een Scania V8 willen bestellen moeten geduld hebben. Veel geduld, want de Zweedse truckproducent is even niet in staat om de V8 modellen te leveren. Eerder deze week waren er al geruchten maar inmiddels hebben klanten een brief in huis waarin dit bevestigd wordt.

In de brief legt de Executive Director Scania Benelux uit dat Scania momenteel last heeft van een probleem met de leverancier van de V8 motorblokken. Die worden namelijk niet zoals iedereen denkt in Zweden geproduceerd maar in Duitsland! Door een staking bij die Duitse leverancier kan deze niet voldoen aan de voorwaarden die Scania gesteld heeft. Dit heeft ernstige gevolgen voor de productie van V8 modellen. Leveringen van bestaande orders worden vertraagd en nieuwe orders worden voorlopig zelfs even niet aangenomen. Dat is nogal wat, en dat bevestigt eerdere geruchten dat er meer aan de hand is dan alleen een staking.

Wij hebben namelijk uit verschillende hoeken al geluiden gehoord dat er sprake is van een geschil tussen de leverancier van de motorblokken en VW, de moeder van Scania. Dat is aannemelijker dan dat er een staking gaande is, want daarvoor annuleer je niet zomaar even de verkoop van V8 trucks. Wordt vervolgd..

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-01-2019
forestry.jpg

Scania: Een halve eeuw V8 motoren

Scania viert dit jaar het vijftig jarige bestaan van de V8 motoren. De eerste Scania V8 ooit was een LBT140, een truck…
Nieuws
05-06-2017
Scania_S730_8x8.jpg

Scania V8 met 854 pk op komst?

We horen al langere tijd geruchten over een nieuwe V8 van Scania. Deze nieuwe krachtbron zou het, net als de meeste zes-cilinders…
Nieuws
23-03-2023
Jeda Fence 4

Scania 770S voor Jeda Fence

De vader van Jef Dauwen is gek van vrachtwagens en ook de vaste chauffeur in het bedrijf van zijn zoon, Jeda-Fence. Toen Luc…