Scania komt met Wereldprimeur naar RAI

Nieuws
22-09-2015 | Door Iep van der Meer

Scania komt naar onze eigen Amsterdamse BedrijfsautoRAI 2015 met een regelrechte wereldprimeur. En nee, daarmee wordt niet het verwachte nieuwe model bedoeld. Daarvoor zullen we nog even geduld moeten hebben.

Scania zet op de BedrijfsautoRAI namelijk vooral in op duurzaamheid en innovatie. Het grote nieuws betreft dan ook de primeur van een Scania P320 Hybride truck. De Euro-6 dieselmotor is hierbij gekoppeld aan een elektromotor.

Scania kondigt de nieuwe hybride groots aan in een persbericht maar nadere details ontbreken vooralsnog. Zo is het niet duidelijk of het een zogenaamde 'plug in' hybride betreft of een voertuig dat zijn eigen stroom opwekt. Verder is het nog niet duidelijk of de Scania Hybride volledig elektrisch kan rijden met uitgeschakelde dieselmotor. Binnenkort reist de redactie van BIGtruck af naar Zweden om al die details nader te onderzoeken.

Wel wordt er gesproken van een ideale combinatie voor distributie in de binnenstad, ook buiten de venstertijden. Voor die toepassing levert het Zweedse truckmerk overigens ook de Scania G340 LNG trekker, een truck waarmee wij onlangs uitvoerig kennis maakten. Ook die uiterst milieuvriendelijke Scania zal getoond worden op de BedrijfsautoRAI 2015.

Verder bij Scania op de BedrijfsautoRAI onder meer de Silver Griffin, een vijf-assige G450 voor de bouw die af-fabriek geleverd wordt en veel aandacht voor de Scania SCR-only motoren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-10-2015
DSC06173.jpg

Truckshow Bludesch, Oostenrijk

Truckshows worden overal in Europa georganiseerd. Onlangs was Klaas Hobo in Oostenrijk bij een 'gemütlichen Beisammensein…
Nieuws
19-11-2015
RedbyBRM2LR.jpg

Franse Scania Limited Edition op Solutrans

Niet alleen in Nederland, ook in Frankrijk, land dat zo in het nieuws is dezer dagen, brengt Scania op gezette…
Nieuws
28-12-2015
Mega1.jpg

Mega Trucks Festival groot succes

Tweede en derde kerstdag stonden de Brabanthallen bol van de vrachtwagens en dat trok een record aantal bezoekers naar…