Scania met City Safe window voor AVG Bouwstoffen

Nieuws
09-11-2021 | Door Iep van der Meer

AVG Bouwstoffen in Heijen heeft een nieuwe Scania met portaalopbouw in gebruik genomen voor het vervoeren en plaatsen van containers. Het bedrijf koos voor de optie van een extra ruitje in de rechter deur voor meer zicht op de dode hoek.

Scania levert dit 'City Safe Window' als optie waardoor er beduidend meer zicht is op de dode hoek. Toch heeft AVG Bouwstoffen de huisstijl in tact gelaten, maar dan wel met een sticker die van binnenuit doorzichtig is. Verder koos AVG Bouwstoffen voor de extra lange dagcabine waardoor de chauffeur extra ruimte en comfort heeft in de cabine.

De nieuwe truck is de derde Scania die aan het 60 eenheden tellende wagenpark wordt toegevoegd. Dat de keuze voor de tweede keer op Scania viel, heeft meerdere redenen. Niet in de minste plaats omdat de vorig jaar in gebruik genomen S450 bulkauto’s enorm goed bevallen. “De vorige containerauto was 12 jaar oud en aan vervanging toe”, vertelt Van Heesch, die 17 jaar geleden als chauffeur bij AVG in dienst kwam. “Deze Scania is van alle moderne gemakken voorzien.”

De Scania P250 is verder voorzien van de nodige opties. De chauffeur, die heel blij was met de keuze voor Scania, mocht mee beslissen over comfort verhogende opties, waaronder koelkast, achteruitrijdcamera en LED verlichting. “Luchthoorns plaatsen we altijd standaard, zodat de uitstraling van ieder auto hetzelfde is,” zegt Van Heesch. De VDL 14 tons portaal opbouw, uitgevoerd met een afnetsysteem, werd geplaatst door Terberg Techniek. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-10-2021
stcikers-pe33r2ilnnpv4e27lii82zds6ruchgwpitsltkrko4.jpg

Ook Spanje komt met dode hoek sticker

Na Frankrijk zijn nu ook Duitsland en Spanje bezig met een dode hoek sticker. De Spanjaarden hebben inmiddels een…
Nieuws
30-03-2023
DAF TH Group

Mooie DAF, maar direct vision?

Deze fraaie nieuwe Belgische DAF XG+ viel ons op, maar daar is wat geks mee aan de hand. DAF heeft heel veel werk gemaakt…
Nieuws
07-01-2021
dode_hoek_sticker_BT_LR.jpg

Frankrijk: voorlopig geen boete bij ontbreken dodehoek-sticker

AFTRI, de Franse zusterorganisatie van TLN heeft bevestigd dat vervoerders de eerste drie…