Scania: Monteurs lopen stage tijdens Zwarte Cross

Nieuws
29-05-2019 | Door Tim de Jong

Het tekort van goed opgeleid technisch personeel wordt in Nederland steeds groter. Scania Nederland is daarom partner geworden van festival de Zwarte Cross. Diverse Scania-werkplaatsen staan te springen om jongeren met twee rechterhanden en interesse in een baan in de techniek. Scania Nederland is op zoek naar leerling bedrijfs-autotechnici in de leeftijd van 16 tot 20 jaar en biedt een opleiding en gegarandeerd een baan aan. Als klap op de vuurpijl mogen vier gelukkigen de stage van hun leven lopen op de Zwarte Cross.

De monteurs van de toekomst gaan stagelopen in het Rennerskwartier van de Zwarte Cross. Dit is de plek waar alle deelnemers aan de inmiddels legendarische Zwarte Cross verblijven en hun voertuigen in orde maken voor het crossen. De Zwarte Cross winnen is geen sinecure en van al het materiaal wordt het uiterste gevraagd en gaat er voortdurend van alles kapot aan de voertuigen. Tante Rikie, festivaldirectrice van de Zwarte Cross: “Keihard over de crossbaan heen stuiven is natuurlijk onmundig stoer, maar als liefhebbers van gemotoriseerde sport vinden wij de mannen en vrouwen achter de schermen net zo stoer. Achter iedere winnaar staat immers altijd een monteur.”

Snuffelstage? Buffelstage!

Op het Rennerskwartier is allerlei gereedschap aanwezig en de stagiairs kunnen ervoor zorgen dat alle deelnemers een paar uur later op het erepodium staan. “Tijdens een stage moet er niet gesnuffeld, maar gebuffeld worden. Daar leer je het meeste van! Deze stageplaatsen zijn erebaantjes, want ze hebben direct invloed op de klassementsuitslag. Gemotiveerde jongeren verdienen zo’n belangrijke stageplek, want zo zien ze direct wat voor enorme bergen ze kunnen verzetten met hun twee rechterhanden”, aldus festivaldirectrice Tante Rikie.

Aan de slag bij Scania

Geïnteresseerde jongeren kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via ">jobs.scania.com. Vier gelukkigen mogen naast een stage bij Scania ook nog aan de slag tijdens Zwarte Cross op het Rennerskwartier.

Weer uitverkocht

De komende Zwarte Cross is met 220.000 bezoekers helemaal uitverkocht. Het festival telt 33 podia en verrast de bezoekers met een combinatie van muziek, theater, cross en stunts. Wat maakt de Zwarte Cross zo uniek? Dat zijn de contrasten. Er is cross en er is een kermis, poëzie en een playa, een Gospel Church en een Gaycafé. Door die tegenstrijdigheden is het festival een bizarre mix van ingrediënten. Op elke centimeter van het terrein is het feest. De enige betrouwbare manier om nog aan kaarten te komen is Ticketswap.

Zwarte Cross vindt plaats van 18 tot en met 21 juli 2019.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-06-2016
SandstraPB2.jpg

Scania R580 8x4 voor Sandstra Easterein

B. Sandstra & Zn. uit het Friese Easterein heeft met een Scania R580 LB8x4/4HNB een regelrechte primeur in…
Nieuws
21-02-2018
28059389_10212478240045381_4995515915221881052_n.jpg

De nieuwe van Patrick van den Hoeven!

Wat je hier ziet is de nieuwe Scania R580 van Patrick van den Hoeven, maar wacht eens even, hij is helemaal niet…
Nieuws
16-11-2019
Scania_V8_blog_2_LR.jpg

Scania doet boekje open over de toekomst van de V8

Als redactie van BIGtruck worden we de laatste tijd erg vaak uitgenodigd bij nieuwe trucks die hun werk…