Scania primeur voor Transport Compleet

Nieuws
23-08-2017 | Door Iep van der Meer

Scania kondigt aan dat de nieuwe 'Nextgen' bouwvoertuigen van het merk tijdens Transport Compleet in Gorinchem gepresenteerd zullen worden. Dat betekent een regelrechte primeur voor deze vakbeurs.

De stand van Scania staat van 5 t/m 7 september a.s. op Transport Compleet Gorinchem geheel in het teken van de New Generation Scania. Op 4 september a.s. introduceert Scania wereldwijd haar nieuwe programma constructietrucks en Gorinchem heeft wederom een wereldprimeur te pakken. Op de Scania stand staat, voor het eerst ter wereld, een constructiechassis uit het nieuwe programma voor het beurspubliek klaar. 

Vlak vóór de zomer introduceerde Scania o.a. drie nieuwe SCR-only V8-motoren en de nieuwe G-slaapcabine. Beide nieuwe producten worden in Gorinchem eveneens aan de bezoekers van de beurs gepresenteerd. Voor de G-cabine betekent dit een primeur voor het Nederlandse publiek. Een S520 combineert de S-cabine met de gloednieuwe 520 pk V8 SCR-only motor. 

Vorig jaar presenteerde Scania in Gorinchem het allereerste model van de New Generation Scania en dit jaar pakt men weer het podium met productnieuws. De nieuwe generatie, met de S- en de R-slaapcabines, is inmiddels op de Europese wegen een vertrouwde verschijning, maar beperkte zich nog tot de trucks voor de langere afstanden. Daar komt nu verandering in met de G-slaapcabine voor de middellange afstanden.

De G20-cabine wordt met drie verschillende dakhoogtes aangeboden: laag, normaal en hoog (Highline). De dakhoogtes zijn in twee van de drie gevallen vergelijkbaar met de G-varianten in de huidige PGR-serie. Het lage dak, vooral gebruikt door autotransporteurs en voor andere toepassingen waarbij de ruimte boven de cabine gebruikt wordt, is even laag als zijn voorganger. De binnenmaten bij het normale plafond zijn volgens Scania daarentegen verhoogd met 10 centimeter, terwijl in de Highline-uitvoering de interne vrije hoofdruimte nu 16 centimeter groter is dan voorheen. Vanuit het modulaire concept zijn de interieurkeuzes identiek aan de R- en S-cabine, zegt Scania. Op de stand presenteert Scania een G370 4x2 trekker met de nieuwe 13 liter 370 pk motor en een nieuwe slaapcabine.

Het nieuwe programma V8-motoren – 520, 580 en 650 pk – is geheel SCR-only, dus zonder uitlaatgasrecirculatie. 

Transport Compleet wordt gehouden van 5 tot en met 7 september in Gorinchem. ">Klik hier voor de website van de beurs.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-09-2017
XT-5-1400.jpg

Nieuws uit Södertälje!

Afgelopen week reisde de redactie van BIGtruck af naar het Zweedse Södertälje waar Scania het nodige nieuws presenteerde. Daarbij…
Nieuws
07-03-2016
scaniajub2.jpg

Scania viert feestje in Hardenberg

Tijdens Transport Compleet viert Scania volgende week een feestje. Het merk is dan 125 jaar jong en daar staan we graag…
Nieuws
20-03-2017
Stralis-BIGtruckLR.jpg

Proefrijden met Iveco's in Hardenberg

Tijdens Transport Compleet in Hardenberg bestaat de mogelijkheid om proef te rijden met demo's van Iveco.