Scania’s en Mercedessen voor jubilerend Koeltrans

Geplaatst door

In de afgelopen periode zijn bij Koeltrans uit Angeren, een bedrijf dat in augustus tien jaar bestaat, zo’n 25 nieuwe trucks in gebruik genomen. Het gaat om trucks van Scania en Mercedes. Directeur Günther Maters laat op social media weten, dat het bedrijf nog redelijk actief weet te blijven in deze onzekere tijden.

Het gaat om zeventien Scania’s en acht Mercedessen. Twee Scania’s zijn van een limited edition. In totaal rijden er bij Koeltrans nu 115 trucks die 150 trailers naar hun bestemming brengen. Twaalf trucks rijden op LNG en in totaal heeft Koeltrans zes LZV op de weg.

Koeltrans Angeren rijdt met name met groeten en fruit en met bloemen en planten op Duitsland. We bellen met eigenaar Günther Maters van Koeltrans om te vragen hoe het nu gaat met zijn bedrijf in deze tijden van Corona: ,,Aanvankelijk was er een grote dip, met name in de bloemen, maar we zagen het naar Pasen toe al weer behoorlijk aantrekken. Daar komt bij dat het mooi weer is. Mensen die thuis zitten gaan in de tuintjes bezig en dan moeten er ook nieuwe plantjes komen. We kunnen momenteel de trucks dan ook behoorlijk goed aan de rit houden in de bloemen en planten. Ook in het vervoer van groenten en fruit gaat het eigenlijk best goed. Voor beide geldt echter wel dat er heel weinig retourlading is vanuit Duitsland. Dat drukt de marges natuurlijk wel maar we zijn niet ontevreden over hoe het verder loopt op dit moment'', aldus Maters.