Nieuws
28-02-2017 | Door Iep van der Meer

Ze beginnen nu echt zichtbaar te worden in het straatbeeld, die nieuwe Scania modellen. Deze springt er wel heel erg uit als het gaat om de uitvoering en de gekozen kleuren. Wij kunnen niet anders zeggen dan zeer geslaagd!

Het is het nieuwe vlaggenschip van Berend Visser Transport. Trotse chauffeur op deze nieuwe trekker is Kornelis Visser. De nieuwe Scania S580 V8 is de vijfde truck van het transportbedrijf uit Drachten. Net als de andere vier trucks in de vloot vervoert ook deze nieuwe trekker houtchips voor de papierindustrie. De trucks van Berend Visser worden daarbij internationaal ingezet in de Benelux en in Duitsland. Dat betekent hele weken van huis maar dat is geen enkel probleem. De riante S-Highline cabine met zijn vlakke vloer biedt meer dan voldoende leef- en opbergruimte. De nieuwe Scania is bovendien voorzien van onder meer een originele geïntegreerde Scania standairco.

De trekker is uitgerust met een luchtgeveerde vooras voor nog meer comfort. Verder is de Scania voorzien van een hydrauliek unit voor de aandrijving van de moving-floor oplegger. Naast de verplichte veiligheidsvoorzieningen als AEB en Lane Guard is de S580 uitgerust met actieve cruise controll (ACC) met Predictive Cruise en Ecoroll. Deze voorzieningen zorgen voor meer veiligheid en voor de hoogst mogelijke efficiency. 

De Scania is voorzien van een chassis-afdichtende tranenplaat, een fraai slangenrek achter de cabine en de nodige extra verlichting. Bijzonder is dat in de originele extra verlichting in de grille en in het dak dagrijverlichting is aangebracht. Verder zijn in de originele zonneklep drie extra led-lampjes gemonteerd. Een platte LED lichtbak en lampenbeugela met zwaailampen en extra verstralers maken het plaatje compleet. De Scania werd opgebouwd en afgeleverd door Scania dealer Rinsma in Drachten.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-05-2017
FJ1.jpg

Nextgen Scania's: Het went snel!

De nieuwe generatie van Scania zien we steeds vaker voorbij komen. Soms kijken we er nog wat onwennig tegen aan maar steeds…
Nieuws
14-05-2017
Ristimaa3.jpg

de Firebird van Ristimaa

Het Finse Ristimaa heeft een reputatie hoog te houden waar het gaat om showtrucks. Ook met de nieuwe generatie van Scania weten…
Nieuws
28-04-2017
Berendvisser3-1400.jpg

Visser: S580 met oog voor detail

In de nieuwe BIGtruck die nu uit is zie je onder andere de nieuwe Scania S580 van Berend Visser. Wij reden een dag mee…