Scania V8 trekkers voor Ter Linden

Geplaatst door

Windmolen transportspecialist Ter Linden Transport B.V. uit Doetinchem heeft sinds lange tijd weer voor Scania gekozen. Uitgerekend in het 50-jarig jubileumjaar van de Scania V8-motor worden er twee 8x4 zwaar transporttrekkers in gebruik genomen. Een met 730 pk en een ‘lichtere’ 580 pk variant. Beide trucks zijn voorzien van de hoogste S-cabine in full spec uitvoering en volledig toegesneden op het transport van onderdelen van grote windturbines door heel Europa. 

De door Scania Gaanderen geleverde voertuigen hebben een 8x4 tridem asopstelling met naafreductie, retarder en Opticruise. Deze zijn alle zwaar uitgevoerd i.v.m. de hoge treingewichten. In verband met de beperkte ruimte aan het chassis is de auto voorzien van een kastenwand met een geïntegreerde brandstoftank van SB-components. Deze kastenwand herbergt een extra accuset met zonnepanelen op het dak van de opbergkist. 

De hoogste S-cabine is optimaal uitgerust voor een langer verblijf in de auto: lederen bekleding op de premiumstoelen (de bijrijdersstoel is draaibaar), infotainment met navigatie, 7” dasboardscherm, DAB+, standkoeling, koelkast, koffiezetter, magnetron en TV. Het exterieur is voorzien van het LED-pakket en een camerasysteem met een viervoudig splitscreen zodat men op 1 scherm 4 camera’s kan weergeven. 

Ter Linden Transport is een toonaangevende dienstverlener die jaarlijks meer dan 200 windturbines vervoert in heel Europa. Het transport over de weg van de onderdelen van windturbines, torens tot 100 meter hoog, rotorbladen van 65 meter en machinehuizen van meer dan 80 ton vergt maanden van nauwkeurige planning. Zeker wanneer het transport plaatsvindt via verschillende Europese landen, is tijdige voorbereiding vereist. Europa kan een handelsgebied zijn, maar in elk land zijn er verschillende regels voor speciaal transport.

Hoewel men nog weinig ervaring op de weg heeft kunnen opdoen met de geleverde Scania's heeft men er toch al voor gekozen om nog een derde Scania te bestellen.