Scania viert feestje in Hardenberg

Nieuws
07-03-2016 | Door Iep van der Meer

 

Tijdens Transport Compleet viert Scania volgende week een feestje. Het merk is dan 125 jaar jong en daar staan we graag even bij stil.

De Scania stand in de Evenementenhal staat volgende week bol van de festiviteiten. Liefhebbers van het merk kunnen hun hart ophalen met een speciale Crown Edition die zijn Nederlandse primeur beleeft in Hardenberg.

Naast de Crown Edition Streamline Scania staat er ook een hele bijzonder Scania uit de roemruchte geschiedenis van het merk. Het gaat om een L56 4x2 uit 1965. Deze trekker heeft een zes-cilinder lijnmotor met een bovenliggende nokkenas. Het vermogen was maar liefst 140 pk.. Het bijzondere is dat dit de allereerste in Zwolle geproduceerde truck was.

Crown Edition

De tweede eyecatcher is geheel van deze tijd. Het is de eerste R520 V8 Streamline in de speciale Crown Edition uitvoering in Nederland. Extra luxe voor iedereen met het Scaniahart op de juiste plaats. De Crown Edition verenigt Scania kwaliteit, service en bewezen brandstofefficiëntie met de overtreffende trap op het gebied van luxe en slimme stijlvolle details. 

Zo is de Crown Edition op Hardenberg gespoten in Pure Black metallic dat nét niet gewoon zwart is. Daarna wordt het oog direct getrokken door de speciale koplampen met Xenon en geïntegreerde LED-dagrijlichten. Het ingetogen Crown Edition logo op de deur versterkt het statement van de auto. Standaard komt elke Crown Edition al met Xenon koplampen met reinigingsmodules, mist- en verstralers in de bumper. LED achterlichtunits, automatische klimaatregeling, een instrumentenpaneel met een groot kleuren display en, in geval de keus valt op een retarder, ook Adaptive Cruise Control . Waarna de klant zelf nog kan kiezen uit een groot aantal upgrade pakketten om zijn Crown Edition naar eigen inzicht verder te customizen.

In het 125-jarig bestaan van Scania zijn diverse grote mijlpalen bereikt. Eén van de belangrijkste daarvan is de reductie van het brandstofgebruik wat bij Scania al decennia voorop staat. Met de introductie van de 410 en 450 pk zescilinder SCR-only motoren is dit tot een nieuw hoogtepunt gebracht. Dat de SCR-only reeks van Scania bijzonder zuinig in de praktijk is, wordt door transportbedrijven enthousiast bevestigd. Om deze motoren optimaal in te zetten, biedt Scania bij elke aflevering een gratis Driver Training aan. In combinatie met de vrijloopretarder, connected services, Active Prediction en Ecoroll 2 kan de transporteur de brandstofrekening nog verder terugdringen.


Connected services zorgt voor een realtime verbinding tussen truck, basis en dealer en geeft de transportondernemer een krachtig instrument om zijn Total Cost of Ownership tot achter de komma te beheersen. Dit kan, bijvoorbeeld, in de vorm van uitgebreide Fleet Management informatie of via Remote Diagnostics waardoor de Scania werkplaats op afstand de conditie van de truck kan uitlezen. Hierdoor kan het reguliere onderhoud nog beter worden voorbereid en is de truck snel weer op de weg.

 

 

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-03-2020
H_6-1400.jpg

Transport Compleet Hardenberg verplaatst naar december

Transport Compleet Hardenberg is uitgesteld vanwege het corona virus. Hoewel daar geen officieel…
Nieuws
23-03-2017
Les6-1400.jpg

Laatste dag Transport Compleet Hardenberg

Vandaag is alweer de laatste beursdag van Transport Compleet 2017 in Hardenberg. De afgelopen twee dagen liepen…
Nieuws
11-02-2016
MAND38.jpg

MAN naar Transport Compleet Hardenberg

MAN staat volgende maand met een grote stand op Transport Compleet in Hardenberg, waar zes trucks van het merk te…