Scania Winter Drive

Geplaatst door

Twee jaar geleden werd ik uitgenodigd voor de Scania Winter Drive in Noorwegen, een schitterend evenement in het Noorse Trysil waar we mochten rijden met alles wat dit merk bouwt in een vers pak sneeuw. Uniek, want ik had nog nooit met een sneeuwschuiver gereden in een dik pak verse sneeuw! Volgende week gaan we weer naar Trysil. Een select groepje pers werd ook nu weer uitgenodigd om hetzelfde evenement bij te wonen, maar dan met de nieuwe generatie trucks van Scania. Dat is volgende week pas, maar we kijken eerst nog even terug naar de Winter Drive van 2015!

Net als toen zien de verwachtingen er ook dit jaar prima uit voor de omgeving van het wintersportplaatsje Trysil. Er ligt al een dik pak sneeuw, en volgens de verwachtingen komt daar dagelijks een verse laag bij. Bij temperaturen van min zes tot min tien wordt dat genieten, maar ook warm kleden! De Noren zeggen zelf dat slecht weer niet bestaat maar slechte kleding wel. In dat kader heb ik de Scania bontmuts van de vorige editie alvast ingepakt!

Hier een aantal foto's uit 2015, en hier kun je het hele verhaal lezen van de vorige Scania Winter Drive. Ik ga me nu vast warmlopen voor de 2018 editie!

Video's