Schavemaker neemt Jäger transport over

Nieuws
11-12-2018 | Door Tim de Jong

Schavemaker Logistics uit Beverwijk heeft per 1 december 2018 alle aandelen van Jäger Transport GmbH International uit het Duitse Bochum overgenomen. Jäger Transport GmbH International is een familiebedrijf, opgericht in 1979 door Ewald Jäger.

Jäger Transport GmbH is een transporteur van staal (coils) en deelzendingen naar Groot-Brittannië vanuit standplaats Bochum. Het bedrijf heeft 35 personeelsleden, 25 trucks en 40 trailers. De locatie in Bochum is ook overgenomen door Schavemaker.

De cultuur van beide familiebedrijven sluit goed bij elkaar aan, zegt Schavemaker in een verklaring. “Deze aankoop past perfect in onze groeistrategie op gebieden waar wij actief zijn zoals staal (coils) en deelzendingen. Met deze overname breiden wij ons netwerk uit met de gewenste vestiging in het Ruhrgebied van Duitsland." Schavemaker heeft naar eigen zeggen veel klanten in het Ruhrgebied en met deze overname kan het bedrijf nog sneller en beter voldoen aan de wensen van de klant, is de verwachting.

Daarbij is de vestiging in Bochum perfect gelegen aan Autobahn 40 en biedt de locatie mogelijkheden voor uitbreiding van activiteiten zoals warehousing en distributie”, aldus algemeen directeur Rico Schavemaker.

Door de overname groeit het totale wagenpark van Schavemaker door naar 275 voertuigen en bestaat het personeelsbestand uit meer dan 500 medewerkers.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-11-2016
HZ_Logistics.jpg

HZ Logistics neemt meerderheidbelang in Mooy Beheer

Koelvervoerder H.Z. Logistics B.V. uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot…
Nieuws
24-11-2016
tab-noorwegen.jpg

Van Duijn neemt Tanke Transport over

Op 1 januari 2017 is Van Duijn de nieuwe eigenaar van Tanke Transport uit Poeldijk. ''Dit past in de strategie van…
Nieuws
18-01-2017
Vanderlee3.jpg

Van der Lee overgenomen door Vervaeke

Transportbedrijf Vervaeke, naar eigen zeggen Belgische marktleider in tanktransport binnen de chemische-en petroleumsector,…