Sfeervol Medemblik geniet van een zomerdag

Nieuws
02-06-2019 | Door Tim de Jong

Het Westfries Truckfestival, traditiegetrouw gehouden in de Nieuwstraat, in de historische binnenstad van het stadje,  was lekker druk en stond vol met de mooiste showtrucks uit de omgeving. Maar het stond ook weer niet tè vol.

De trucks stonden ook rond het stroomtramstation en daar was ook een tijdelijke nederzetting van de US Army uit WO II te vinden. Het zag er heel echt uit en complimenten aan de jongeren die met zo'n warme dag toch het uniform bleven dragen inclusief baret of helm!  

In de hoofdstraat waren alle terrassen en in elk geval de meeste winkels gewoon open en dat zorgde voor een rustige en gezellige sfeer. Ook hier troffen we aparte trucks waarvan we alvast de schitterend gerestaureerde Krupp aanhangwagencombi laten zien. Medemblik betekent ook dat je in de zijstraatjes moet kijken. Dan zie je ineens een smetteloos witte Volvo op Noors kenteken met een type trailer dat je bij ons zelden ziet, een Limetec. Keurig op lichtmetalen wielen en de kleine bandjes van de trailer blijken van Chinese makelij. Dat hoeft tegenwoordig geen nadeel meer te zijn.

In de hoofdstraat troffen we verder de OM Leoncino, een Italiaans bakwagentje van voor het Iveco tijdperk (dat in 1975 begon) en dat je zelfs in Italië nog maar zelden ziet. Kinderen werden rondgereden in een perfect uitziende GMC CCKW legertruck.  Dankzij medewerking van truckdealers waren ook nog enkel demo's te zien, zoals de MAN TGX Commander, een nieuwe Tatra en naar verluidt de laatste Actros met spiegels.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-08-2016
CabtestMira15.jpg

BIGtruck Cabinetest met alle Topmodellen

De grote BIGtruck cabinetest met alle topmodellen is nog steeds uiterst actueel! Check dit verhaal met alle zeven…
Nieuws
08-01-2016
SilverGriffin.jpg

'Scania verkocht in 2015 meer dan 2.000 trucks'

In 2015 werden er 28% meer trucks verkocht dan in 2014. Daardoor kwam de markt boven zestien ton uit op…
Nieuws
18-10-2019
Acea-trucklineup.jpg

Truckkartel: Claim van vier miljard in voorbereiding

Volgens radiozender BNR kunnen vrachtwagenbouwers een claim van vier miljard euro vanuit Nederland…