Silver Star voor vervoer van klassiekers

Nieuws
20-06-2018 | Door Tim de Jong

Onlangs werd een bijzondere Actros SilverStar Edition door Endeavour Group BV uit Dordrecht in gebruik genomen. Voor het vervoer van exclusieve auto’s en klassiekers werd niet alleen het paradepaardje van de Mercedes-Benz truckrange aangeschaft, ook leverde Getrex een bijpassende autotransporttrailer in de karakteristieke SilverStar kleurstelling.

Endeavour Group BV verzorgt de in- en verkoop van exclusieve auto’s en klassiekers.  Ook organiseert men zogenoemde ‘track days’ op bijvoorbeeld circuit Ascari in Spanje waar liefhebbers met een exclusieve sportwagen zonder benodigde racelicentie het circuit op mogen. Voor het vervoer van bijzondere modellen van onder meer Ferrari, Jaguar, McLaren, Porsche en Mercedes-Benz leverde Hogenbirk Bedrijfswagens uit Dordrecht afgelopen week een Actros 1848 LLS 4x2 in de SilverStar uitvoering.

Trailer

Getrex leverde een bijpassende trailer in dezelfde SilverStar kleurstelling. Deze trailer is volledig ingericht voor het transport van auto’s en biedt dankzij twee lagen en een slimme ronding aan het kopschot plaats aan zes voertuigen. Hogenbirk zorgde er onder meer voor dat de luchtvering van de trailer vanuit de Actros cabine geregeld kan worden en dat de stuuras van de trailer met een joystick vanuit de cabine hydraulisch bestuurd kan worden. Hiermee heeft men voor het eigen vervoer een unieke combinatie die naast allerlei praktische voordelen van zowel truck als trailer, ook als het perfecte visitekaartje dient.

Vier persoons GigaSpace

Met de aanschaf van deze Actros 1848 LLS 4x2, is Endeavour Group een van de weinige bedrijven die deze gelimiteerde Mercedes-Benz vrachtwagen in de SilverStar uitvoering rijdt. De GigaSpace-cabine biedt plaats aan vier inzittenden. Hiervoor zijn enkele aanpassingen gedaan die ook doorgevoerd zijn op het kentekenbewijs.  Deze Actros is verder voorzien van een 350 kW (480 pk) sterke Euro 6-motor, Top Torque, PowerShift automaat met anticiperende cruise control Predictive Powertrain Control, Comfort Package en het Safety Package met Active Brake Assist 4. Daarnaast werd de Actros voorzien van 360° camerasysteem. Hogenbrik Bedrijfswagens bouwde achteraf twee brandstoftanks op waardoor men 1120 liter brandstof op de lowliner meeneemt.

Bekijk bijgaand filmpje over de Silver Star! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
12-06-2019
Actros_Silver_Star_LR.jpg

Dik aangeklede Mercedes Actros Silver Star voor PLD

Onlangs is de vloot van PLD (Pastoor Logistieke Dienstverlening) uitgebreid met een derde truck: een…
Nieuws
17-04-2018
SilverStar_2_kramer_LR.jpg

Mercedes Actros Silver Star voor Nico Kramer

Nico Kramer uit het West-Friese ’t Veld is de eerste eigen rijder die een Mercedes-Benz Actros SilverStar…
Nieuws
18-10-2018
gssilverstar1-1400.jpg

Actros Silver Star voor GS Logistics

GS Logistics rijdt sinds enige tijd met een Mercedes-Benz Actros 2148 LS Silver Star. De eerste kilometers staan al…