Sloveen rijdt met een wiel te weinig naar Kassel

Geplaatst door

De politie van Baunatal een klein plaatsje aan de zuidkant van Kassel, kon de ogen niet geloven toen ze een aanhangwagencombi voorbij zag rijden waaraan een wiel ontbrak. De combi was nabij het losadres. De 62-jarige Sloveense chauffeur werd door de politie ter  verantwoording geroepen.

Hij zou te maken hebben gehad met een blokkerende as. Onderzoek bij de dichtstbijzijnde werkplaats leerde dat een remcilinder van de betreffende as vast zat. dus had hij voor zijn rit het wiel gedemonteerd en in de aanhanger gelegd. Omdat de as nu gevaarlijk dicht tegen de weg kwam te hangen, werd deze 'opgetild' met behulp van de spanband op de foto. De as bleef zo rakelings boven het wegdek, tot afgrijzen van de politie agenten, die natuurlijk uitlegden dat dit nooit zo de weg op had mogen gaan.

De politie gebood de chauffeur de rem te laten maken en het wiel er weer op te zetten. Hij heeft 180 euro moeten betalen  als een soort borg, in afwachting van de zaak die tegen hem is aangespannen. Die 180 euro moet betaald worden omdat hij geen vaste woon- of verblijfplaats in Duitsland heeft.