Sotnikov verpest Iveco-feestje

Geplaatst door

Bijna had Iveco een volledig podium gescoord in de (sterk ingekortte) zevende etappe. Helaas voor de Rooy en zijn mannen dook Sotnikov met zijn Kamaz onder hun tijden. Van Genugten werd tweede, Villagra drie en kopman De Rooy viel met een vierde plek net buiten het podium, maar behoudt de leiding in het algemeen klassement wel. 

Van Genugten heeft niet veel aan zijn tweede startpositie van vandaag. Door de slechte klassering in de eerste week is hij nu weer 'gedegradeerd' tot waterdrager voor De Rooy, vandaag na de start zal hij eerst zes minuten moeten wachten tot zijn teamchef voorbij komt om samen de eerste plek in het algemeen klassement te verdedigen. 

Een opvallende bekentenis kwam gisteren van Joël Ebbers, de navigator van Ed Wigman in de Riwald Fast Assistance Ginaf. Hun monteur Rik Silderhuis blijkt al naar huis te zijn. Deze is bij het in de extreme hitte sleutelen aan de truck van Huzink op dag twee onwel geworden, op doktersadvies is hij gestopt met de rally. Geluk bij een dubbel ongeluk was het uitvallen van Huzink, hierdoor kon zijn monteur, Richard Mouw, met toestemming van de organisatie instappen. Voor Mouw is dit wel ontzettend wennen, vorige jaren reed hij steevast met Martin van den Brink in de kop van het veld mee, nu maakt hij de absolute achterhoede mee.

Diezelfde Martin van den Brink viel in de etappe van gisteren tegen. Door een lekke naaf verloor hij ruim een half uur, precies de tijd die nodig was om de aansluiting met de kop weer terug te krijgen. Pascal de Baar hield deze aansluiting nog wel, hij werd tiende en staat nu op de zesde plek in het algemeen klassement, 38 minuten achter De Rooy. Van den Brink mocht de afgelopen nacht de lekkage zelf verhelpen, etappe 7 en 8 vormen samen een marathon-etappe, waarbij geen (externe) service mogelijk is, de race-equipes moeten alles onderling oplossen.

De etappe van vandaag live volgen kan op alexmiedema.nl