Nieuws
19-04-2021 | Door Iep van der Meer

Hijsen in het Nauw heeft een spectaculaire nieuwe Scania met autolaadkraan op de weg gezet. Het gaat om een Scania R500 met een laag dak met een opbouw van RN Transporttechniek. Achter de cabine staat een Palfinger 53002 met een Fly Jib met een vlucht van in totaal 30 meter.

Martin van Veldhuizen werd benaderd door Hijsen in het Nauw of hij kon regelen dat de nieuwe Scania spectaculair onthuld zou worden.  Voor Martin een prachtig klusje, want hij zag direct mogelijkheden om er in samenwerking met een bedrijf dat gespecialiseerd is in licht en geluid wat moois van te maken. Samen met een Van den Hoek Truckfotografie en een videomaker werd er een mooie vrijdagavond georganiseerd met de Scania in de hoofdrol. Eerst om 18:00 uur was de onthulling voor het personeel en om 19:30 uur was er een Facebook livestream waar het kunstje nog een keer herhaald werd.

Hijsen in het Nauw is gespecialiseerd in het verhuren van minihijskranen en zijn dagelijks met verschillende vrachtwagens onderweg met daarop een minihijskraan om te hijsen waar het eigenlijk onmogelijk is. Om de dienstverlening uit te breiden gingen ze op zoek naar een nieuwe vrachtwagen en dat werd deze fraaie, volledig luchtgeveerde Scania.

De trotse chauffeur Gerco die op vrijdagmiddag hoorde dat hij hier zijn werk mee mag gaan doen gaat voor opdrachtgevers glas plaatsen en met het grote bereik van de kraan is deze vrachtwagen daar erg geschikt voor. Een heel gaaf detail is dat de totale lengte van de vrachtwagen binnen de 10 meter is. Zo is deze auto uitermate geschikt voor binnensteden waar deze waarschijnlijk regelmatig te vinden is en de totale lengte niet langer dan 10 meter mag zijn. Mochten ze een langere lading hebben dan de laadbak dan kan een deel van de achterbumper hydraulisch 1,5 meter worden uitgeschoven.

De door Scania Veenendaal geleverde truck is in de herkenbare huisstijl gespoten door EvE Spuiten en voorzien van extra accessoires zoals een lichtbak, gladde zonneklep, gespoten luchthoorns en unieke verlichting aan de zijkant en op de achterbumper. Onder de laadbak zitten een ruim aantal opbergkisten welke uitgevoerd zijn in geborsteld rvs. Drive in Style Truckstyling pakte de binnenkant aan waar ook wat subtiele rode elementen terugkomen.

Met dank aan Van den Hoek Truckfotografie en Martin van Veldhuizen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
26-02-2018
28166607_130743541085394_4581713747691241787_n.jpg

Scania S450 met autolaadkraan voor Bremer Burum

Transportbedrijf Bremer uit Burum heeft een fraaie Scania S450 met een zware HMF autolaadkraan in gebruik…
Nieuws
17-03-2022
FBS_Scania_Maters_2.jpg

Scania met zware kraan voor ITM Maters Huissen

ITM Maters uit Huissen heeft een nieuwe Scania met een 100 ton/meter autolaadkraan in gebruik genomen. De…
Nieuws
25-02-2016
Rouwmaat1.jpg

Scania 8x4 voor Rouwmaat

Rouwmaat heeft een Scania R410 8x4 met een 65 T/m Palfinger autolaadkraan in gebruik genomen. De truck is verder voorzien van…