Nieuws
13-11-2018 | Door Iep van der Meer

Bentvelzen Transport en Rijnvicus hebben de oplossing gevonden voor het chauffeurstekort. Ze leiden asielzoekers met een verblijfsvergunning, zogenaamde statushouders, op tot beroepschauffeur!

“Bentvelzen heeft de afgelopen jaren al fors geïnvesteerd in het opleiden van zijinstromers”, stelt Peter Bentvelzen, directeur/eigenaar van Bentvelzen Transport.  “In samenwerking met het Sectorinstituut Transport en Logistiek worden mensen getest en opgeleid tot vrachtautochauffeur. Vanwege de forse groei die het bedrijf door maakt, is blijvend investeren in nieuwe mensen noodzakelijk. Met de statushouders boren we een nieuwe doelgroep van zeer serieuze en gemotiveerde kandidaten aan.” 

Eerder dit jaar organiseerde Rijnvicus, een bedrijf dat werkgevers helpt bij het zoeken van geschikte medewerkers samen met de andere leden van Holland-Rijnland’s transportwerkgroep een banenmarkt. Ook Bentvelzen was hierbij aanwezig.  Naar aanleiding van deze bijeenkomst heeft  Bentvelzen  zeven kandidaten geselecteerd. Deze hebben bij Bentvelzen een baangarantie. Bentvelzen en Rijnvicus hebben met elkaar een opleidingsplan opgesteld voor deze statushouders, als pilot. 

Het opleidingsplan gaat net een stap verder dan bij andere zij-instromers.  “Hoewel de kandidaten al redelijk Nederlands spreken, hebben we gezamenlijk besloten dat een extra cursus inclusief vaktermen de kans op succes groter maakt”, aldus Lisa van der Hulst, accountmanager bij Rijnvicus. “NL Training heeft cursusmateriaal gemaakt van de theorieboeken”. Ook gaan de kandidaten regelmatig mee met chauffeurs van Bentvelzen.

Na de taaltrainingen starten  de kandidaten  met theorieles voor het chauffeursdiploma en rijbewijs C en E. Als alles volgens plan verloopt, zijn de  deelnemers  in de eerste helft van 2019 klaar om bij Bentvelzen de weg op te gaan.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
14-01-2019
Bentvelzen.jpg

Zeven MAN trekkers voor Bentvelzen Transport

Bentvelzen Transport zeven nieuwe MAN trekkers besteld. De nieuwe trekkers worden voornamelijk ingezet in…
Nieuws
30-06-2020
Afbeelding-persbericht-bentvelzen-2-.jpeg

Iveco S-Way 6x2 bakwagens voor Bentvelzen Logistiek

De nieuwe Iveco S-Way begint steeds vaker op te duiken in het straatbeeld. Tot nu toe waren dat alleen…
Nieuws
29-06-2018
Chauffeurstekort_2_LR_2.jpg

STL: 'Aantal chauffeurs in branche stijgt snel'

Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) volgt in de ‘Sectormonitor' ontwikkelingen op de arbeidsmarkt…