Stoere Volvo FH16 750 bergers voor Van Eijck Groep

Geplaatst door

De Van Eijck Groep zet drie nieuwe zware bergingstrucks op de weg die bij Van Amerongen en Van Eijck zelf worden ingezet. Het gaat om bergers op basis van Volvo FH16 750 8x4 chassis. Twee van deze nieuwe trucks rijden al, aan de derde wordt nog gewerkt.

Onder de Van Eijck Groep vallen een aantal bergingsbedrijven waaronder Wielsma en Van Amerongen. In de totale groep rijden maar liefst 224 voertuigen van klein tot groot, en de bedrijven die er onder vallen zijn actief in heel Europa. Naast de vestigingen in heel Nederland zijn er eigen vestigingen in Antwerpen en Benidorm.

Voor het zware werk zijn er nu drie nieuwe bergingstrucks gebouwd bij Global Recovery Systems. Ook deze carrosseriebouwer maakt deel uit van de Van Eijck Groep. De trucks zijn van het type Volvo FH16 750 8x4 Globetrotter XL met zo’n beetje het hele Volvo boekje aan opties aan boord. Zo zijn de trucks voorzien van de I-Shift Construction versnellingsbak en Volvo Dynamic Steering voor eenvoudig manoeuvreren. De trucks werden geleverd door de Volvo dealers Bluekens, Harbers en BAS.

De opbouw is van het Amerikaanse Miller Industries en het type is Vulcan-100 Heavy Duty. Deze werd geleverd door GRS Holland BV. De autolaadkraan aan boord is een Hiab 1058 X-Hipro EP-6 die via Hiab Nederland geleverd werd. Alles werd op het Volvo chassis gebouwd en geïnstalleerd door  Global Recovery Systems in Hulten. Dat bedrijf bouwde ook de fraaie kasten die de opbouw afmaken.

Alles bij elkaar een schitterend staaltje techniek wat de Van Eijck Groep neerzet en met die Volvo’s komen ze zeker geen vermogen tekort voor een bergingsklusje of een sleepje!

Foto’s: Van Eijck Groep BV, Jack Brekelmans.