Stuiteren over stenen in derde etappe Africa Race

Nieuws
04-01-2018 | Door Alex Miedema

De deelnemers van de Africa Eco Race moesten vandaag 421 kilometer afleggen tussen Agdal en Assa, in Marokko. De route was keihard, letterlijk dan, dit deel van de Sahara is een steenwoestijn. De trucks met hun inhoud werden dan ook flink door elkaar geschud.

Wie het vandaag helemaal kon schudden was Wuf van Ginkel. Hij krijg al aan het begin van deetappe dus danig grote motorproblemen dat Hugo Duisters de Iveco op de aanhangwagen naar het bivak moest brengen, het is nog maar de vraag of Wuf morgen weer kan starten. Met teamcaptain Gerard de Rooy ging het een stuk beter, ondanks een lekke band op het eind. Hij kwam op bijna een uur achterstand van etappewinnaar (in het gezamenlijke auto/truck-klassement) Serradori binnen, maar kreeg een flink deel van die tijd weer terug omdat hij was gestopt om te helpen bij een motorrijder die een ongeluk had gehad. De Rooy was by far de beste trucker vandaag en steeg in het algemeen klassement twee plekken, naar de vijfde plaats.

De tweede truck was ook een Nederlander, de Van de Laars hadden op de seconde af eenuurlanger nodig over de etappe dan Serradori. “Mijn ribben, mijn schouders, alles doet zeer”, vertelde Van de Laar. “We hebben zo hard gereden vandaag, gemiddeld dik boven de 100. Dan wordt het wat makkelijker, maar zelf hebben we er meer van te lijden. Geeft niks, het resultaat is er naar. Tweede truck, dat is hartstikke mooi.” 

Bij Johan Elfrink zat het vandaag dan eindelijk mee, hij werd vijfde bij de trucks en heeft maar liefst 50 deelnemers ingehaald. “Vandaag ging goed, geen nare dingen meegemaakt. Het was een hele mooie etappe om te rijden. Het rijden ging vandaag eenvoudig ondanks dat de etappe 400 kilometer lang was. We hebben rustig aan gedaan en we zijn eindelijk op tijd binnen.” aldus Johan.

 

De uitslagen van de trucks in etappe 3:

1 De Rooy

2 Van de Laar

3 Tomecek

4 Kovacs

5 Elfrink

6 Hoondert

7 Govaere

8 Van Velsen

9 Essers

10 Jacinto

11 Pattono

DNF Van Ginkel (+10 uur straftijd)

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-01-2018
1btzetros1.jpg

Langste etappe ooit bij Africa Race

De vierde etappe van de Africa Eco Race was de langste uit haar historie: 497 kilometers stenen met een toefje zand,…
Nieuws
08-01-2018
unnamed_11.jpg

Eco Race in Mauretanië aangekomen

Vandaag was de eerste rally in Mauretanië, maar helaas alsnog niet een erg geschikte etappe voor de trucks. 
Nieuws
10-01-2018
unnamed_22.jpg

Dag vol kamelengras in de Africa Race

De Nederlandse truckers in de Africa Eco Race hebben nog maar weinig duinen gezien.