Svempa doet merknaamrechten over aan Scania

Nieuws
01-07-2021 | Door Tim de Jong

Sven Erik Bergendahl, beter bekend als Svempa, heeft de rechten op zijn merknaam over gedaan aan Scania, meldt laatstgenoemde. Sven Erik richtte zijn bedrijf op in 1965. Nu zijn 83e levensjaar nadert, gaat hij soort van met pensioen.

Wat Scania gaat doen met de Svempa-merknaam is nu nog niet duidelijk, maar we hopen dat het merk de lange traditie van Svempa’s, die heeft geleid tot spectaculaire en soms wilde, en soms juist meer ingetogen showtrucks, door Scania wordt voortgezet.

BIGtruck kreeg enkele jaren geleden de unieke gelegenheid om een originele Longline van de fabriek een dagje mee te nemen voor een fotosessie, uiteraard in Zweden, die door Svempa was opgewaardeerd tot Blue Griffin.  Het ging om een Longline uit 2005 die al heel lang op een speciaal plekje nabij de fabriek wordt bewaard. " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor dat verhaal en bekijk het filmpje!

Frostfire

In het najaar van 2019 begon Svempa aan zijn laatste project, de Frostfire. Sven Erik poseert hier bij het hoofdkantoor van Scania in Södertälje bij deze showtruck, die door ons bijzonder gewaardeerd wordt vanwege zijn ingetogen en toch geraffineerde uitstraling.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-01-2021
IEP_4498-1400_1.jpg

Svempa's Blue Griffin Longline Scania in BIGtruck

We hebben in BIGtruck in de afgelopen zeven jaar al heel wat exclusieve verhalen gebracht. Eén daarvan…
Nieuws
31-07-2018
IEP_4442crop.jpg

Exclusief: Rijden met Svempas Blue Griffin!

In de nieuwe BIGtruck lees je alles over onze exclusieve rit met Svempas Blue Griffin. Deze originele Scania…
Nieuws
17-09-2019
svempa-768x512.jpg

Tachtigjarige Svempa werkt aan nieuw project

De Zweedse toptuner Svempa Bergendahl, eerder dit jaar 80 geworden, is begonnen aan een nieuw project. Tijdens…